Țara din lume în care nu mai este obligatorie masca în aer liber. La ce concluzie au ajuns specialiștii

Cristian Cojocaru 16.04.2021, 13:15
Țara din lume în care nu mai este obligatorie masca în aer liber. La ce concluzie au ajuns specialiștii

După ce campania de vaccinare a fost un real succes, masca de protecție în aer liber nu va ma fi obligatorie în țara respectivă. Totuși acest lucru nu va fi valabil și în spațiile publice închise. Totodată, toate școlile își vor deschide ușile pentru toți elevii din țară.

Masca în aer liber nu mai este obligatorie în țara respectivă

Israelul este una dintre țările cu cel mai mare succes al campaniei de vaccinare. Datorită eficienței sistemului medical, autoritățile urmează a elimina cerința de a purta masca în aer liber. În spațiile publice închise, purtarea măștilor de protecție va fi în continuare obligatorie. Totodată, sistemul de învățământ va relua funcționarea integrala, iar toți elevii din Israel se vor întoarce la școală.

Această măsură a fost în discuție de câteva săptămâni, însă autoritățile nu au vrut sa se grăbească și au decis să aștepte până la sfârșitul sărbătorilor naționale. La bază stă motivul potrivit căruia, renunțarea la mască de pe acum, ar putea duce la o creștere a cazurilor din cauza sărbătorilor, așa că au amânat momentul.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior. Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa „, a declarat medicul Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”, potrivit Mediafax.

Israelul a anuntat ca va renunta la purtarea mastii in aer liber
Israelul a anuntat ca va renunta la purtarea mastii in aer liber

Nivelul deceselor a scăzut drastic

Numărul cazurilor active din Israel este unul foarte scăzut datorită campaniei de vaccinare. În prezent cifra se ridică la doar 3.000 de cazuri, comparativ cu cele câteva zeci de mii de săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a declarat dr. Eyal Leshem.

Totodată, Israelul își va deschide granițele pentru turiști, astfel, începând cu sfârșitul lunii mai, românii vor putea merge în grupuri organizate în Țara Sfântă. Condiția majoră pentru a putea călători, este ca aceștia să fie vaccinați. Directorul de promovare al Agenției Basilica Travel, a vorbit în exclusivitate pentru Impact.ro despre condițiile stricte care trebuie respectate de către cei care doresc să viziteze Israelul.

”Israelul și Marea Britanie fac parte din rândul ţărilor care au înregistrat campanii de vaccinare de succes, ceea ce le-a permis să atingă “pragul imunizării colective”, un mare avantaj în lupta cu actuala pandemie de coronavirus.“În medie, ne aşteptăm ca între 22.000 -25.000 de români să ajungă anul acesta în Israel, numai prin intermediul agenţiei noastre.

Statistica ne arată că anual peste 150.000 de români ajung în Israel, ţară care de mai bine de 15 luni şi-a închis graniţele, din cauza pandemiei cu SARS CoV-2. De aceea, credem că majoritatea celor care aveau excursii organizate anul trecut, suspendate în timp, vor reveni cu intenţia lor de a călători în Ţara Sfântă”, a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, Ecaterina Vârgolici, director de promovare al Agenţiei Basilica Travel.

Urmăriți Impact.ro și pe