Țara din Europa în care oamenii sună degeaba la Ambulanță. Premierul: „E înfricoșător”

Ana Anitoiu 12.01.2023, 09:39
Țara din Europa în care oamenii sună degeaba la Ambulanță. Premierul: „E înfricoșător”

Într-o țară din Europa oamenii sună degeaba la Ambulanță. Prim-ministrul a declarat că situația este înfricoșătoare, pentru că cetățenii nu știu dacă vor mai primi sau nu ajutor atunci când vor apela la numărul de urgență.

Țara din Europa în care oamenii nu se pot baza pe ajutorul ambulanțelor

Premierul acestei țări a declarat, miercuri, că actuala serie de greve din rândul personalului britanic de la ambulanță este terifiantă pentru pacienţii care au nevoie de asistenţă de urgenţă. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a precizat că oamenii nu știu dacă se pot baza sau nu pe ajutorul ambulanțelor.

„Ceea ce este înfricoşător este că în acest moment, oamenii nu ştiu dacă, atunci când vor suna la 999, vor primi tratamentul de care au nevoie”, a declarat Rishi Sunak în faţa Parlamentului, referindu-se la linia telefonică de urgenţă 999 din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Premierul britanic Rishi Sunak, la primul scandal din mandat. Ministrul controversat care a fost numit in cadrul cabinetului sau
Premierul britanic Rishi Sunak

Motivul pentru care personalul de la ambulanță este în grevă

Personalul de la ambulanță a organizat, miercuri, o a doua zi de grevă, transmițând că va răspunde doar la cele mai urgente cazuri medicale. Angajații sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

Prima lor grevă a avut loc în decembrie, iar pentru luna ianuarie au fost planificate şi alte acţiuni. În ultimele luni au intrat în grevă, din cauza inflației în creștere, lucrătorii din mai multe sectoare, printre care sănătate, poştă, sistemul feroviar şi forţele de frontieră.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Steve Barclay, a spus anterior că grevele ambulanţierilor sunt extrem de regretabile şi că este îngrijorat de impactul asupra siguranţei pacienţilor, în ciuda înţelegerilor convenite cu personalul ambulanţier de a răspunde la cele mai grave cazuri.

Sindicatele au transmis că vor anula grevele dacă se vor rezolva disputele referitoare la acordul salarial. După ce s-a întâlnit cu ministrul Sănătății, liderul național al sindicatului „Unite”, Onay Kasab, a declarat că guvernul a spus clar că vrea să discute despre economiile de productivitate în schimbul unei noi acordări salariale.

„Vorbim despre oameni care oricum lucrează cu mult peste orele contractate, doar pentru a-și face treaba. Astăzi este o insultă la adresa membrilor noștri”, a spus liderul sindicatului.

La rândul ei, șefa departamentului de sănătate de la Unison, Sara Gorton, a spus că purtarea de discuții referitoare la salarii reprezintă un progres, dar sindicatul nu a obținut ceea ce avea nevoie pentru a anula următoarele greve.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...