Țara din care Rusia își cumpără dronele. Le folosește în luptele din regiunea Donețk

Badea Violeta 19.09.2022, 15:01
Țara din care Rusia își cumpără dronele. Le folosește în luptele din regiunea Donețk

Se dau lupte crâncene în regiunea Donețk. Chiar în aceste momente, armata lui Vladimir Putin atacă cu drone pozițiile ucrainenilor care doresc să preia controlul orașului Bakhmut. Așa cum se poate observa și în imaginile postate pe internet, totul arde în jur, iar clădirile stau să se prăbușească. Iată din ce țară își cumpără rușii dronele!

Rușii bombardează cu drone orașul Bakhmut. De unde provin armele folosite de soldații lui Vladimir Putin

Clădirile sunt în flăcări în orașul Bakhmut, din regiunea Donețk. Imaginile publicate pe internet sunt apocaliptice. Dronele folosite de oamenii lui Vladimir Putin în aceste atacuri au fost produse în Iran, cel puțin asta susține presa din Ucraina.

De altfel, la sfârșitul lunii trecute, un membru al parlamentului ucrainean afirma că Rusia va cumpăra încă 100 de drone din Iran, pe lângă cele cumpărate recent de la Republica Islamică.

Iuliya Leonidivna Klymenko, membră a partidului liberal, a declarat, tot atunci, pentru Iran International că este „profund șocată și întristată” de faptul că Iranul a trimis drone Rusiei pentru a fi folosite în conflictul din Ucraina.

În prezent, rușii sunt în defensivă aproape peste tot, cu excepția zonelor din jurul orașului Bakhmut și Avdiivka, unde câștigurile au fost lente și limitate, notează Institutul pentru Studiul Războiului, în raportul publicat luni, 19 septembrie.

Ucraina vrea să recâștige teritoriul pierdut în fața Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, de curând, că armata sa va continua să lupte pentru recâștigarea teritoriului pierdut în fața Rusiei. De altfel, Kievul a anunțat că trupele sale au avansat spre malul estic al râului Oskil, amenințând trupele ruse din regiunea Donbas.

„Forțele armate au forțat trecerea râului Oskil. De ieri, Ucraina controlează și malul stâng”, au precizat Forțele Armate ucrainene pe Telegram duminică, pe data de 18 septembrie.

Ulterior, Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a scris pe Telegram: „Regiunea Lugansk este chiar alături. Dezocuparea nu este departe”.

Volodimir Zelenski a promis să mențină presiunea asupra Moscovei după câștigurile rapide obținute de Ucraina la Harkov în această lună.

„Poate că unora dintre voi li se pare că, după o serie de victorii, avem acum un fel de acalmie”, a spus el în discursul său obișnuit de duminică seara. „Dar nu va fi nicio acalmie. Există pregătire pentru următoarea serie … Pentru că Ucraina trebuie să fie liberă. În întregime”.

Citește și Soția președintelui Zelenski, vizibil emoționată la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. Detaliul surprins de camerele de filmare în timpul funeraliilor. VIDEO!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...