Soția președintelui Zelenski, vizibil emoționată la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. Detaliul surprins de camerele de filmare în timpul funeraliilor. VIDEO

Ana Anitoiu 19.09.2022, 08:46
Soția președintelui Zelenski, vizibil emoționată la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. Detaliul surprins de camerele de filmare în timpul funeraliilor. VIDEO

Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a fost vizibil emoționată, duminică, la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. Camerele de filmare au surprins un detaliu în timpul funeraliilor suveranei, care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Detaliul surprins de camerele video

Olena Zelenska a apărut foarte emoţionată când a ajuns, duminică, în faţa sicriului Reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Hall. Îmbrăcată cu un sacou negru, soția președintelui Ucrainei a stat mai mult cu capul plecat, în tăcere deplină.

Ulterior, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost primită de Prințesa de Wales a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Kate, la Palatul Buckingham, unde regele Charles al III-lea se întâlnește în cursul serii cu şefii de stat şi de guvern veniţi pentru funeralii.

Catherine și soțul ei, William, au devenit Prințesă și Prinț de Wales după moartea Reginei Elisabeta a II-a, când Prințul Charles și soția lui, Camilla, au lăsat în urmă aceste titluri, devenind Regele Charles al III-lea și Regina Consort.

Soția președintelui Zelenski, prima vizită în Regatul Unit după începutul războiului

Olena Zelenska a făcut astfel prima vizită în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord de la începutul invaziei ruse, din 24 februarie. Soția liderului ucrainean a fost însoțită de prim-ministrul Ucrainei, Dens Șmihal, și de ambasadorul țării la Londra, Vadim Pristaiko.

Președintele Volodimir Zelenski va fi reprezentat de soția sa, luni, la Westminster Abbey, unde zeci de lideri din întreaga lume i se vor alătura Regelui Charles al III-lea și restului familiei regale britanice pentru slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a.

De altfel, Olena Zelenska a călătorit mult în ultima vreme, îndemnând aliații Kievului să îi ajute țara cu armament. Săptămâna aceasta, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Parlamentul Uniunii Europene de la Strasbourg, Franța, și a fost ovaționată în picioare de legiuitori. În luna iulie, Prima Doamnă a Ucrainei s-a adresat Congresului Statelor Unite ale Americii.

Guvernul britanic nu l-a invitat pe liderul rus Vladimir Putin sau pe vreun ambasador al Rusiei la funeraliile suveranei, în contextul războiului din Ucraina, provocând furia Moscovei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...