Țara de la granița cu România care a înăsprit restricțiile de călătorie. Ce state a introdus în „zona roșie”

Beatrice Dumitru 06.01.2022, 17:51
Țara de la granița cu România care a înăsprit restricțiile de călătorie. Ce state a introdus în „zona roșie”

În ziua în care s-au raportat peste 2 milioane de cazuri  âde Covid-19 la nivel global, o țară aflată la granița cu România înăsprește restricțiile de călătorie și a anunțat care sunt țările introduse  „în zona roșie”. Măsurile au ca scop limitarea răspândirii variantei de Omicron, cea mai contagioasă dintre toate.

Care sunt noile restricții de călătorie

Țara va cere călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrare, împreună cu un certificat COVID. Măsurile vor intra în vigoare vineri, 7 ianuarie, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară, după ce a raporatat primele 12 cazuri de Omicron de la începutul anului și o creștere bruscă a cazurilor, peste 6.200 de la aproximativ 1.900 pe zi.

Conform noilor reguli de călătorie, persoanele din țările UE care se află în „zona roșie” a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară. De asemenea, vor trebui să prezinte un certificat valabil care să ateste că au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înainte. Copiilor sub 12 ani nu li se aplică aceste măsuri, informează Euronews.

Țara de la granița cu România care a înăsprit restricțiile de călătorie. Ce state a introdus în „zona roșie”
Noile restricții de călătorie în Bulgaria.

Cetățenii bulgari care nu dețin niciunul dintre aceste documente vor avea totuși permisiunea de a intra în țară, dar vor fi plasați în carantină timp de zece zile, chiar dacă testul iese negativ în această perioadă.

Țările introduse în „zone roșie”. Care este situația României

„Zona roșie” a Bulgariei cuprinde țări care au raportat peste 500 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau o răspândire mare a variantei Omicron.

Începând de vineri, Bulgaria va introduce Statele Unite, Canada și Australia în „zona roșie”, interzicând accesul cetățenilor din aceste țări. Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe această listă.

Bulgaria a luat această decizie în ziua în care OMS a anunțat că 2,29 milioane de cazuri de Covid-19 au fost raportate la nivel global, în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemie, în decembrie 2019, s-au înregistrat 293 de milioane de infectări cu SARS-CoV-2, din care 5,4 milioane de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...