Țara care se pregătește de război din cauza pandemiei. ”Lumea devine mai periculoasă”

Andrei Cezar 02.07.2020, 14:53

În plină pandemie de coronavirus, Australia se pregătește de război. Guvernul de la Canberra a achiziționat mai multe rachete cu rază lungă de acțiune și investește mai mulți bani în cercetarea armelor supersonice. Premierul Scott Morrison a avertizat că epoca post-COVID-19 va fi mult mai periculoasă, iar în acest context a declarat că țara sa tebuie să se pregătească.

Scott Morrison, premierul Australiei: ”Lumea devine mult mai periculoasă”

Prim ministrul australian a făcut referire la pericolul care vine în special din zona Indo-Pacifică. În acest context a declarat că Australia se vede nevoită să-și îmbunătățească defensiva în condițiile în care tensiunile din zona tind să escaladeaze, făcând referire și la tensiunile dintre China și SUA, potrivit Fanatik.

Australia va investi în domeniul militar cu 75 de miliarde de dolari în plus față de ce era stabilit până acum. Mai exact, potrivit premierului Morrison, suma pentru apărare va crește de la 195 de miliarde la 270 de miliarde pe o perioadă de 10 ani.

Țara care se pregătește de război din cauza pandemiei. ”Lumea devine mai periculoasă”
Țara care se pregătește de război din cauza pandemiei. ”Lumea devine mai periculoasă”

Australienii se dotează cu rachete intercontinentale și de corazieră

Arsenalul de luptă cu rachete va fi suplimentat cu rachete de croazieră de la americani, cunoscut drept AGM-158C Long Range Anti-Ship Missile. Proiectilele ce vor intra în dotarea armatei australiene au o rază de acțiune de peste 370 de kilometri. Costul acestora se va ridica la peste 800 de milioane de dolari.

Mai mult decât atât, australienii vor să cumpere și rachete intercontinentale, însă nu au fost făcute publice încă date despre modelul care va fi achiziționat. Mai mult, vor fi făcute investiții în testarea și producerea de arme cu rază lungă de acțiune, inclusiv arme hipersonice, deținute doar de câteva state.

”Australia va investi în arme cu rază lungă de acțiune și de ultimă generație. Ne extindem planurile de a dobândi mai multe rachete și vom investi mai mult în testarea și producerea armelor de ultimă generație“, a spus Scott Morisson.

Australia își dorește, de asemenea să aibă propria rețea de comunicații independentă și va investi 7 miliarde de dolari în tehnologia spațială și într-o rețea de sateliți.

Urmăriți Impact.ro și pe