Țara care primește o zi liberă datorită Campionatului Mondial. Chiar regele a semnat decretul

Anca Manolica 22.11.2022, 23:25
Țara care primește o zi liberă datorită Campionatului Mondial. Chiar regele a semnat decretul

Regele Salman a declarat miercuri, 23 noiembrie, zi de sărbătoare în Arabia Saudită pentru a marca uimitoarea victorie cu 2-1 a echipei naționale în fața Argentinei lui Lionel Messi la Cupa Mondială din Qatar. Este o performanță istorică, care a fost sărbătorită pe deplin.

Arabia Saudită primește o zi liberă datorită Campionatului Mondial 2022

Arabia Saudită a anunțat că miercuri va fi sărbătoare națională, în timp ce, pe Jeddah Corniche, pe malul Mării Roșii, în inima capitalei Riyadh și în orașele și satele din întreaga țară, victoria uluitoare cu 2-1 la Cupa Mondială împotriva Argentinei a fost sărbătorită cu mare fast.

Regele saudit Salman bin Abdulaziz a declarat sărbătoare națională pentru toți angajații din sectorul public și privat și pentru studenți pentru a celebra victoria. Rezultatul a fost o surpriză majoră, deoarece Argentina, condusă de superstarul Lionel Messi, era printre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale.

Victoria remarcabilă a echipei naționale de fotbal a fost văzută atât ca un triumf pe teren, cât și ca un moment uriaș pe scena sportivă mondială, unde puterea regională a căutat de mult timp un loc în lumina reflectoarelor. The New York Times s-a referit la victoria saudită ca fiind „una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale”.

Naționala lui Messi, învinsă de Arabia Saudită la Campionatul Mondial din Qatar
Naționala lui Messi, învinsă de Arabia Saudită la Campionatul Mondial din Qatar

Messi, în căutarea unui nou trofeu

Aflat la a cincea și ultima sa căutare a singurului trofeu major care i-a scăpat, Messi, în vârstă de 35 de ani, a înscris un penalty în minutul 10, într-o primă repriză dominantă a Argentinei, în timpul căreia el și Lautaro Martinez au avut și trei goluri anulate pentru offside.

Dar Arabia Saudită, a doua cea mai slab clasată echipă din turneu după Ghana, s-a lăsat „dusă de val” la începutul reprizei secunde, atacând apărarea Argentinei în fața unei mulțimi frenetice de 88.012 spectatori.

„Sunt foarte fericit pentru acest rezultat pe care am reușit să îl obținem împotriva acestei echipe foarte titrate. Ne-am pregătit. Am fost 100% pregătiți și sperăm că vom avea rezultate mai bune în viitor. Am simțit că am fost deosebit de buni în ultimele minute pentru că ne-am asigurat cele trei puncte.”, a declarat portarul Mohammed Alowais, care a avut două parade cheie pe final de meci.

În toată istoria sa de la Cupa Mondială (șase participări), Arabia Saudită nu câștigase decât trei meciuri, înainte de a reuși surpriza, cu golurile din repriza a doua ale lui Saleh al-Shehri și Salem al-Dawsari. Pentru această formație urmează confruntarea de sâmbătă cu Polonia, iar marțea viitoare va da piept cu Mexic în Grupa C.

Citește și: Câți bani va genera Campionatul Mondial de fotbal 2022. Cei de la FIFA își freacă mâinile de bucurie

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...