Taloanele de pensie pentru care statul român plătește 300.000 de euro. Operațiunea are și un nume ciudat

Badea Violeta 03.01.2022, 15:26
Taloanele de pensie pentru care statul român plătește 300.000 de euro. Operațiunea are și un nume ciudat

În timp ce milioane de pensionari abia își duc traiul de la o zi la alta, statul român își permite să cheltuiască anual nu mai puțin de 300.000 de euro pe introducerea în plicuri închise a taloanelor de pensii. Este vorba despre o operațiune ce a primit un nume extrem de ciudat și a luat naștere în timpul guvernului lui Dacian Cioloș. Iată despre ce afacere este vorba!

Pe ce cheltuie statul român 300.000 de euro

Unii bătrâni abia se descurcă cu pensia pe care o primesc, în timp ce alții primesc taloanele de pensie și taloanele speciale de călătorie în anumite plicuri speciale.

Este vorba de pensionarii Ministerului Afacerilor Interne. Jurnaliștii cotidianului naţional Jurnalul au aflat că MAI derulează, de trei ani, o afacere cu compania înființată de un fost director al Poștei Române, în valoare de 300.000 de euro anual.

Operațiunea a fost denumită „împlicuire”, iar achiziția a fost justificată de păstrarea confidențialităţii datelor cu caracter personal.

Norocoasa firmă câştigătoare a contractului a fost înființată de Dumitru Daniel Neagoe, fost director general al Poștei Române, trimis în judecată, în 2016, pentru luare de mită și condamnat, în primă instanță, în 2020, de către Tribunalul București, la șase ani de închisoare cu executare.

MAI cheltuie sute de mii de euro pe implicuirea taloanelor de pensii
MAI cheltuie sute de mii de euro pe implicuirea taloanelor de pensii

Câte milioane de taloane de pensie au fost împlicuite

Licitația a fost finalizată de MAI la data de 3 mai 2019, încheind un acord-cadru, cu numărul 4338112/2019, în valoare de 1.867.200 de lei fără TVA. La vremea aceea, câștigătoare au fost două companii: SC Atlas Tour SRL din Vâlcea și SC Letter Lionpost SRL, din București.

Tot atunci, MAI a încheiat și primul contract subsecvent aferent acestui acord-cadru, în valoare de 1.224.000 de lei fără TVA, însă doar cu SC Letter Lionpost SRL. La sfârșitul lui 2019, MAI a încheiat cu aceeași companie, la același preț, un alt contract-subsecvent.

Pe data de 14 decembrie 2021, MAI încheie un nou contract subsecvent, la aceeași valoare de 1.456.560 de lei cu TVA inclus, cu SC Letter Lionpost SRL.

Potrivit documentului, SC Letter Lionpost SRL se ocupă de împlicuirea taloanelor de pensii și a taloanelor speciale de călătorie, în același plic cu fereastră, pentru fiecare pensionar MAI, precum și pentru viitorii noi pensionari MAI care vor ieși din serviciu pe durata acordului-cadru.

Ulterior, taloanele de pensie și taloanele speciale de călătorie vor fi transferate firmei care asigură împlicuirea de către un reprezentant al Casei de Pensii a MAI, pe baza unui proces-verbal, la sediul Casei de Pensii.

Cantitatea de împlicuire este de 7.680.000 de plicuri, respectiv de o cantitate de 160.000 de servicii de împlicuire în fiecare lună, potrivit sursei menționate mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...