Talibanii au prezentat prima „Supermașină” fabricată în Afganistan. Motor de Toyota și caroserie de Bugatti

Ana Anitoiu 17.01.2023, 15:01
Talibanii au prezentat prima „Supermașină” fabricată în Afganistan. Motor de Toyota și caroserie de Bugatti

Talibanii au prezentat prima „Supermașină” fabricată în Afganistan. Automobilul a fost construit într-o perioadă de cinci ani și are motor de Toyota și caroserie inspirată de Bugatti.

Conducătorii talibani ai Afganistanului, despre prima supermașină

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al conducătorilor talibani, a distribuit duminică o filmare pe Twitter cu această „supermașină” făcând drifturi în zăpadă. Acesta a precizat că automobilul reprezintă o onoare pentru țara sa.

Totuși, chiar dacă are un aspect futurist, motorul „supermașinii” este luat de la un model de Toyota Corolla fabricat în urmă cu mai bine de 20 de ani. Specificațiile automobilului nu au fost făcute publice încă și nu se cunoaște care este viteza maximă pe care o poate atinge.

În imaginile video prezentate pot fi văzuți foști insurgenți talibani adunați în jurul mașinii în timp ce șoferul turează motorul pe o stradă plină de gropi, frecventată mai degrabă de camionete pline de luptători înarmați.

Mașina, numită Mada 9, a fost construită în cinci ani de compania Entop cu o echipă de 30 de ingineri și proiectanți de la Institutul Tehnic Vocațional din Afganistan.

Talibanii au prezentat prima „Supermașină” fabricată în Afganistan. Motor de Toyota și caroserie de Bugatti
„Supermașina” Mada 9 fabricată în Afganistan

Proiectantul mașinii, despre lansarea acesteia

Proiectantul Mada 9, Mohammad Riza Ahmadi, a spus că speră că mașina va fi un motiv de sărbătoare pentru Afganistanul devastat de război.

„Această mașină va fi un ambasador și va străbate Afganistanul și va transmite oamenilor importanța cunoașterii. Își va începe călătoria în Afganistan și poate într-o zi va deveni internațională”, a spus Mohammad Riza Ahmadi, potrivit The Telegraph.

De asemenea, echipa din spatele vehiculului a declarat că dorește să demonstreze că Afganistanul poate fi cunoscut pentru mai mult decât pentru război și represiune.

În ciuda faptului că ar fi fost făcute deja mai multe oferte, proiectantul Mada 9 a spus că mașina nu este încă de vânzare.

Lansarea acestei mașini în Afganistan are loc în condițiile în care regimul talibanilor devine din ce în ce mai izolat din cauza represiunii femeilor și a refuzului de a permite fetelor să meargă la școala gimnazială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...