Taiwan, prima țară din Asia care legalizează căsătoriile gay

Iorgu Ianusi 17.05.2019, 17:09
Taiwan, prima țară din Asia care legalizează căsătoriile gay

Parlamentul din Taiwan a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Astfel, devine primul legislativ din Asia care acordă acest drept minorităților sexuale. Decizia vine după ce, în 2017, Curtea Constituţională de la Taipei a stabilit că membrii comunității LGBT au dreptul la căsătorie legală. Ulterior,  parlamentul a primit un termen de doi ani pentru a schimba legislația. Termenul expira la  24 mai.

Deși au fost pregătite trei proiecte legislative pentru legalizarea mariajelor gay, deputaţii au ales varianta cea mai permisivă în privința legalizării uniunilor homosexuale. Proiectul adoptat a fost depus de guvern. Astfel, cuplurile homosexuale pot să formeze  „uniuni permanente” iar mariajele pot fi înscrise în „registrul de căsătorii”.

Taiwan: Decizie pentru comunitatea LGBT în ziua de luptă împotriva homofobiei

Decizia a fost luată de parlamentul din Taiwan vineri, când e marcată și Ziua internaţională de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei (aversiunile față de homosexuali, transexuali și bisexuali). Mii de susţinători ai minorităților sexuale s-au adunat în faţa Parlamentului și așteptau rezultatul votului. La sfârșitul anului trecut, în cadrul unor consultări populare organizate de opoziție, participanții au respins ideea ca definiția familiei să fie modificată așa că, oficial, aceasta se întemeiază pe uniunea dintre un bărbat și o femeie. Noua legislație privind minoritățile sexuale completează, însă, prevederile în vigoare privind uniunile de familie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe