Sute de mii de maşini Ford, chemate în service pentru reparaţii. Motorul autoturismelor riscă să ia foc

Mihnea Tălău 21.05.2022, 11:13
Sute de mii de maşini Ford, chemate în service pentru reparaţii. Motorul autoturismelor riscă să ia foc

Compania Ford a cerut proprietarilor a 350.000 de vehicule să le ducă la dealeri pentru a fi reparate, în cadrul unui anunț de rechemare în trei etape. Aproximativ 39.000 dintre aceste vehicule ar trebui parcate în aer liber, deoarece motoarele lor ar putea lua foc, precizează Ford.

Ford precizează că nu cunoaște motivul incendiilor

Constructorul auto a precizat că nu știe ce cauzează incendiile la unele SUV-uri Ford Expedition și Lincoln Navigator din 2021.

Cu toate acestea, compania a spus că incendiile se pot produce chiar și în timp ce motoarele sunt oprite. Au fost raportate 16 cazuri de incendii sub capotă, iar 14 dintre acestea au avut loc la vehicule închiriate de companii. Ford nu a dezvoltat o reparație pentru incendiile, care par să înceapă în partea din spate a compartimentului motorului, pe partea pasagerului, informează CBS.

„Lucrăm non-stop pentru a determina cauza principală a acestei probleme și remedierea ulterioară, astfel încât clienții să se poată bucura în continuare de utilizarea vehiculelor lor”, a declarat Jeffrey Marentic, directorul general al Ford pentru vehicule de pasageri.

Dintre cele 16 incendii, 12 s-au produs în timp ce motoarele SUV-urilor erau oprite, a precizat Ford într-un comunicat. Ford a precizat că nu le cere proprietarilor să nu mai conducă SUV-urile, deși cei care ar putea să nu fie capabili să urmeze instrucțiunile de parcare în aer liber ar trebui să contacteze dealerul lor sau compania.

Proprietarul masinii a murit in explozie
 

Care sunt autovehiculele rechemate în service

Ford a început să investigheze rapoartele de incendiu pe 24 martie. Oficialii companiei au declarat că incendiile par să se limiteze la SUV-urile construite între 1 decembrie 2020 și 30 aprilie 2021. De asemenea, producătorul auto recheamă în service aproximativ 310.000 de camioane de mare tonaj, deoarece este posibil ca airbag-ul șoferului să nu se umfle în caz de accident.

Rechemarea vizează anumite camioane F-250, 350, 450 și 550 din 2016. Praful poate pătrunde în cablajul air-bag-ului din volan, deconectând electricitatea. Dealerii vor înlocui cablajul de pe volan. Proprietarii vor fi notificați prin poștă începând cu 5 iulie.

Rechemarea pentru incendiul motorului vine la o lună după ce Ford a rechemat în service peste un sfert de milion de SUV-uri Explorer, deoarece acestea se puteau rostogoli neașteptat în timp ce erau trecute în parcare. De asemenea, Ford și General Motors au rechemat în aprilie aproape 682.000 de SUV-uri compacte pentru că ștergătoarele de parbriz se pot defecta.

De asemenea, Ford recheamă în service 464 de SUV-uri electrice Mustang Mach-E din 2021. O problemă de software poate provoca accelerări sau decelerații neintenționate sau pierderea puterii de tracțiune la vehiculele cu tracțiune integrală.

Urmăriți Impact.ro și pe