Ce mașini sunt rechemate la service în România. Pe listă apar modele de la Mercedes-Benz, Ford sau Dacia

Bogdan Bârliga 04.11.2021, 11:08
Ce mașini sunt rechemate la service în România. Pe listă apar modele de la Mercedes-Benz, Ford sau Dacia

Toți producătorii auto analizează constant mașinile pe care le produc pentru a identifica din timp posibile probleme. Acest proces este unul normal și pentru remedierea problemelor găsite la mașinile rechemate la service nu se percep bani în plus.

Majoritatea constructorilor auto fac rechemări în service pentru anumite modele. Acest lucru se întâmplă pentru că nu se poate controla mereu calitatea componentelor livrate de firmele partenere.

Ce mașini sunt rechemate la service în România

Indiferent dacă vorbim de un producător premium sau de unul de volum pe lista mașinilor rechemate în service din România găsim de la modele foarte scumpe și până la cele mai populare.

Lista include mașini produse de Mercedes-Benz, BMW, Alfa Romeo, Bentley sau Dacia. Dacă probleme sunt depistate din timp clienții vor petrece puțin timp la service. Am selectat pentru acest material doar câteva exemple de modele auto pentru care există la acest moment acțiuni de rechemare la service în România.

Cea mai recentă campanie de rechemare în service în România a fost inițiată de Nissan. Compania a constatat că la modelul Juke (F16) există posibilitatea ca mecanismul de blocare de la spătarele scaunelor spate să nu fie angrenat complet după readucerea scaunului în poziție verticală. În astfel de condiții există riscul ca, în anumite situații
particulare, spătarele scaunelor spate să nu fie imobilizate corect. Sunt afectate 296 de unități și la service vor fi înlocuite butoanele de blocare a spătarelor de scaune spate.

Ford recheamă la service 15 unități Fiesta pentru probleme descoperite la cablajul pentru senzorul de poziţie a arborelui cotit. Acesta poate să nu fie fixat corect pe poziţie și vibraţiile cablajului nefixat pot cauza o presiune asupra conectorului senzorului, putând cauza o pierdere de conexiune.  O pierdere a conexiunii senzorului de poziţie a arborelui cotit poate cauza oprirea motorului, inclusiv atunci când vehiculul este în mişcare. Remedierea problemei va consta în fixarea cablajului în colier.

Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, există posibilitatea ca o duză de la nivelul pompei de combustibil să nu fi fost instalată în conformitate cu specificațiile în cazul a 22 de unități din gamele Clasa C ( 203) și Clasa S (233) . Dacă duza nu este atașată în conformitate cu specificațiile, aceasta se poate slăbi și poate fi aspirată de pompă. Așadar, nu poate fi exclusă o pierdere spontană a propulsiei fără o avertizare a șoferului, iar acest lucru ar putea creste riscul unui accident. În acest caz producătorul va verifica sistemul de alimentare al autovehiculului ca măsura de precauție si va fi înlocuit rezervorul de combustibil, inclusiv pompa de combustibil, dacă va fi necesar.

Dacia a identificat un risc de fixare slabă a unei conducte de alimentare cu carburant, ceea ce ar putea conduce, în timp, la o scurgere în compartimentul motor al vehiculului. Sunt afectate 1366  de unități ale noilor generații Logan și Sandero. La service va fi înlocuită gratuit conducta de alimentare cu carburant.

Cum aflu dacă mașina personală e rechemată la service

Dacă ai lăsat datele de contact complete atunci când ai cumpărat o mașină nouă vei primi o înștiințare la cutia poștală sau vei fi contactat prin telefon.

În cazul în care datele nu mai corespund poți să verifici periodic site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor unde vei găsi toate rechemările în service din România.

Sursa foto ilustrare articol: pixabay.com

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...