Sute de călători evacuaţi, după ce o locomotivă de tren a luat foc în Videle

Ana Anitoiu 22.06.2022, 16:54
Sute de călători evacuaţi, după ce o locomotivă de tren a luat foc în Videle

Sute de călători au fost evacuaţi, după ce o locomotivă de tren a luat foc, miercuri, în  Videle, județul Teleorman. Flăcările au afectat parțial un vagon. Autoritățile nu au raportat victime în urma acestui incident.

O locomotivă a luat foc, în Videle

Mai exact, aproximativ 250 de călători s-au autoevacuat din trenul ce avea destinația Arad, conform ISU Teleorman. Niciuna dintre ele nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Nici securitatea personalului n-a fost pusă în pericol, potrivit CFR.

ISU Teleorman a mai transmis că acest incendiu s-a manifestat generalizat la locomotiva electrică a trenului care se îndrepta către Arad și că acesta a afectat parțial și un vagon de călători. Focul a fost localizat.

Sute de calatori evacuati, dupa ce o locomotiva de tren a luat foc in Videle
Locomotiva unui tren a luat foc

„Astăzi, 22 iunie 2022, la trenul IR 349 care circulă pe ruta București Nord (plecare 13:25) – Arad s-a produs un început de incendiu la locomotivă, la intrarea în stația Videle. Personalul feroviar a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, avizând serviciul 112 și acționând cu stingătoarele din dotare.

Echipa de intervenție specială s-a deplasat la fața locului și a luat toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor începutului de incendiu. Siguranța și securitatea celor 250 de pasageri și a personalului propriu nu au fost puse în pericol”, a transmis CFR Călători.

Ce s-a întâmplat cu pasagerii din trenul a cărui locomotivă a luat foc

CFR Călători a mai anunțat că pasagerii care vor să ajungă la Craiova și Filiași sunt preluați cu trenul RE 9015 București Nord – Târgu Jiu, iar călătorii a căror destinație este Timișoara sau Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, ce va fi remorcat de altă locomotivă.

CFR Călători a adăugat că o comisie de cercetare va stabili cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva acestui tren. Compania le-a cerut scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le-a mulțumit acestora pentru înțelegere.

Urmăriți Impact.ro și pe