Suspiciuni de atac terorist la Viena. Autoritățile sunt în alertă, comunicatul oficial al Poliției din regiune

Beatrice Dumitru 15.03.2023, 14:37
Suspiciuni de atac terorist la Viena. Autoritățile sunt în alertă, comunicatul oficial al Poliției din regiune

Poliția din capitala Austriei, Viena, a emis o alertă de atac terorist în apropierea bisericilor și catedralelor. Serviciile de securitate spun că ar putea avea loc un atac cu motivație islamistă. Astfel, poliția şi-a intensificat, miercuri, acţiunile de patrulare la obiectivele sensibile din capitala austriacă.

Poliția din Viena este în alertă

Poliția din Viena a scos mai mulți ofițeri înarmați pe străzi și a precizat că serviciul de informații al țării a primit informații care sugerează că „este planificat un atac terorist cu o motivație islamistă” asupra bisericilor. O postare pe Twitter a instituției menționate face referire la acest lucru.

Ofițerii echipați cu veste și căști antiglonț patrulează în „punctele de interes” din oraș, vor face verificări și vor opri mașini în trafic. De asemenea, cetățenilor li s-a cerut să nu distribuie imagini ale operațiunilor poliției, deoarece ar putea pune în pericol ofițerii și îi poate ajuta pe „posibilii autori”, scrie Sky News.

Suspiciuni de atac terorist la Viena. Autoritățile sunt în alertă, comunicatul oficial al Poliției din regiune
Planificarea unui atac islamist la Viena.

„Serviciile noastre de informați au motive să creadă că se pregătește la Viena un atac terorist cu motivație islamică. Ca măsură de precauție, punctele nevralgice de interes au fost plasate sub protecție sporită de forțele polițienești uzuale și speciale. În acest moment, nu putem să preconizăm cât timp vor fi în vigoare aceste măsuri de protecție. Dacă apare un pericol iminent într-o anumită locație, vom emite imediat un avertisment„, se spune în mesajul distribuit, miercuri, pe Twitter.

Atact terorist la Viena în 2020

Un purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Vienei a spus că bisericile vor rămâne deschise „deocamdată”, deoarece poliția le-a informat că este o „amenințare generală” fără „un pericol iminent pentru credincioși”.

Capitala Austriei este printre cele mai sigure din Europa, dar în noiembrie 2020 Viena a fost lovită de un atac terorist, fiind primul după zeci de ani. Un simpatizant al Statului Islamic a împușcat patru persoane și a rănit 22 înainte de a fi ucis de poliție.

Atacatorul, un bărbat cu dublă cetățenie, austriacă și nord-macedoneană, în vârstă de 20 de ani, a deschis focul în centrul orașului, în șase locații situate în apropierea Seitenstettengasse, o stradă aglomerată din centrul orașului, unde se află sinagoga, dar și Opera de Stat din Viena. Teroristul avea asupra sa un kalașnikov, un pistol și o macetă, dar și o centură explozibilă falsă.

În anul 2018, el fusese reținut pentru că a încercat să plece în Siria, pentru a se alătura organizației jihadiste Stat Islamic, ISIS. Serviciile de informaţii austriece au fost informate despre încercarea lui de a cumpăra arme după eliberarea din închisoare şi despre contactele pe care le-a avut cu jihadişti din ţări vecine,

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...