Surse: Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală. „Prognosticul este rezervat”

Redacția IMPACT 14.05.2019, 15:58
Surse: Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală. „Prognosticul este rezervat”

Mihai Constantinescu ( 73 de ani) este în moarte cerebrală, spun surse medicale citate de Libertatea. Artistul a suferit două stopuri cardio-respiratorii, luni seară, unul la domiciliu și al doilea după ce a ajuns la Spitalul „Floreasca” din București.

Marți după-amiază, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că prognosticul medicilor în cazul artistului este rezervat:

„Din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă”. Sorina Pintea

Moartea cerebrală înseamnă pierderea ireversibilă a funcțiilor întregului creier. Astfel, se constată nereceptivitatea și lipsa răspunsului la stimuli și lipsa respirației spontane. Nici măcar stimulii cei mai dureroși nu primesc răspuns și nicio mișcare musculară sau respirație nu este observată.

Mihai Constantinescu, în stare gravă de luni seară

Mihai Constantinescu a ajuns luni, în stare gravă, la Spitalul de urgență „Floreasca”. Artistul a suferit un stop cardio-respirator. Medicii au reuşit să îl resusciteze. Internat la Terapie Intensivă, starea sa s-a agravat peste noapte și a suferit un al doilea stop cardio-respirator precum și o hemoragie cerebrală.

În ultimii ani, Mihai Constantinescu a avut mai multe probleme de sănătate. A suferit în 2008 o operație pe cord la Târgu-Mureș, iar în 2017 a fost operat din nou tot din cauza unor afecțiuni cardiace. Mihai Constantinescu și-a anulat câteva concerte în luna martie din cauza stării de sănătate.

Urmăriți Impact.ro și pe