Surpriză pentru cei care merg la terase. Ce urmează să găsească acolo

Andrei Cezar 16.07.2020, 10:24

Surpriză pentru cei care merg la terase în Centru Vechi. Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de miercuri noi reguli de funcționare și amplasare a teraselor sezoniere pentru sporirea siguranței cetățenilor în contextul epidemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Noi reguli pentru terasele din Centrul istoric al Capitalei

O primă modificare vizează articolul 3 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor în zonele protejate şi în perimetrul Centrului istoric al Capitalei. Pentru a primi avizul de funcționare, agentul economic va fi obligat să-și delimiteze terasa. Delimitarea se va face cu linii de ghidaj, astfel încât între terasele învecinate să existe o distanță (culoar) de minim 4 metri. Operațiunea de trasare a liniilor separatoarea o va realiza Administrația Străzilor.

O altă modificare apare la articolul 4 care presupune separarea cu ”mobilier urban” a teraselor.

„Între terase se va putea realiza o separare faţă de vecini şi maximum 2,5 m faţă de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din: a) sticlă (geam securizat) clară, dimensiune maximă L= 1,25m, H=1,50m, montată în cadre metalice, negre, sprijinită pe tălpici şi nefixată în pavajul străzii, nedepăşind suprafaţa spaţiului închiriat; b) jardiniere de lemn/metal, dimensiuni maxime L=1,25m, H=1,50m, l=0,50m, simplu aşezate pe pavajul străzii”.

Surpriză pentru cei care merg la terase. Ce urmează să găsească acolo
Surpriză pentru cei care merg la terase. Ce urmează să găsească acolo

Aprovizionarea teraselor, permisă doar între anumite ore

Articolul 6, litera d) urmează să fie înlocuit cu următoarele prevederi: „Sunt asigurate condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa faţadelor imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele sezoniere. În dreptul clădirilor cu faţade degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli, etc, amplasarea teraselor sezoniere este posibilă numai după reabilitarea faţadei. Constatarea va fi făcută de către o comisie stabilită prin dispoziţie a primarului general”.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

De asemena procesul de aprovizionare a localurilor este vizat și el de modificări după cum urmează:

„Aprovizionarea unităţilor se va desfăşura zilnic între orele 6,00 şi 10,00. Accesul în afara acestui interval se va putea face cu plata unui tarif în valoare de 300 lei/acces. Plata se va face către Administraţia Străzilor Bucureşti. Mijloacele auto care asigură aprovizionarea vor avea acces în Centrul istoric astfel: intrare pe str. Doamnei şi str. Lipscani şi ieşire pe str. Şelari şi str. Căldărari”.

Articolul 12, litera h) – potrivit căruia pe terasele sezoniere sunt interzise mobilierul pentru servire, inclusiv automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de preparare a produselor sau de spălare a veselei, standurile/ vitrinele de prezentare a produselor şi aparatura electronică de tip tv, plasmă, LCD, LED, video-proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora – se modifică, adăugându-se menţiunea „cu excepţia marilor evenimente cultural-sportive”.

Urmăriți Impact.ro și pe