Anunț surpriză pentru bucureșteni! Cine sunt cei care vor primi un voucher de 50 de lei din partea Primăriei Capitalei

Iancu Andreea 08.07.2020, 17:30
Anunț surpriză pentru bucureșteni! Cine sunt cei care vor primi un voucher de 50 de lei din partea Primăriei Capitalei

Locuitorii Capitalei s-ar putea bucura de tichete în valoare de 50 de lei. Astfel, cei care au peste 14 ani ar putea să beneficieze de această sumă în urma unui proiect de hotărâre al CGMB. Acest proiect este inițiat de liderul consilierilor generali ALDE, Tudor Tim Ionescu, conform Mediafax.

Bani pentru susținerea sectorului HoReCa

Ideea proiectului îi aparține lui Tudor Tim Ionescu, care a inițiat și depus acest proiect de hotărâre al Consiliului General. Prin intermediul unui voucher de 50 de lei, bucureștenii care au peste 14 ani pot susține sectorul HoReCa. Astfel banii vor putea fi disponibili sub forma unor vouchere, care vor fi utilizate în orice restaurant sau cafenea de pe raza Municipiului București.

Nu putem asista impasibili cum sectorul HoReCa suferă fără sa fie sprijinit de nimeni în această perioadă atât de grea. De 4 luni de zile, acest sector în care activează sute de mii de oameni este afectat. Iar antreprenorii nu primesc niciun sprijin din partea autorităților, ci doar scuze și restricții. Consider că este responsabilitatea noastră, ca aleși ai cetățenilor, dar și ca liberali, să venim cu măsuri de susținere a sectorului HoReCa. Pentru asta am depus un proiect de hotărâre prin care toți cetățenii bucuresteni de peste 14 ani vor beneficia de un tichet de 50 de lei pe care să-l poată folosi în orice cafenea sau restaurant de pe raza Municipiului București.

De asemenea, aceasta este și o ocazie de a-i susține pe antreprenori și pe angajații acestora. Dincolo de elementul financiar, consilierul consideră că li se oferă cetățenilor posibilitatea de a „petrece un moment relaxant în aer liber într-o locație unde să poată realiza această consumație și indirect”. Acest proiect de hotărâre este susținut, prin semnătură, de toți consilierii generali ai ALDE, conform digi24.ro.

Acei bani se vor reîntoarce prin taxe, atât la nivelul bugetului local cât și central, a mai spus Tudor-Tim Ionescu.