Surpriză în scandalul momentului din fotbal! Cine l-a sunat pe Sebastian Colțescu

Ana Anitoiu 15.12.2020, 14:53
Surpriză în scandalul momentului din fotbal! Cine l-a sunat pe Sebastian Colțescu

Surpriză de proporții în scandalul momentului din fotbal! Arbitrul Sebastian Colțescu, care s-a trezit în mijlocul acestuia, după ce s-a referit la fotbalistul camerunez Pierre Webo cu apelativul ”ăla negru”, a primit un apel telefonic incredibil. Un alt fotbalist, care a intermediat convorbirea, a povestit totul.

Cine l-a sunat pe Sebastian Colțescu, după ce a fost acuzat de rasism

După ce a comis gafa pe terenul de fotbal, la meciul de Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, Sebastian Colțescu a fost criticat de atacantul senegalez Demba Ba. ”De ce nu zici ‘acest tip alb’ când vorbești despre un tip alb, ci spui doar ‘acest tip’? Ascultă-mă! De ce când te referi la un ‘tip negru’ trebuie să spui ‘acest tip negru’?”, l-a apostrofat el pe Colțescu.

După această dispută, se pare că Sebastian Colțescu a primit un apel telefonic surprinzător, chiar de la fotbalistul Demba Ba. Conversația lor a fost intermediată de un fost fotbalist senegalez, Ousmane N’Doye, în vârstă de 42 de ani. El a jucat timp de peste 10 ani în România, la Dinamo, Astra, FC Vaslui sau ASA Târgu Mureș și a fost coleg la naționala Senegalului cu Demba Ba.

Ce a vorbit Sebastian Colțescu la telefon cu interlocutorul-surpriză

Senegalezul Ousmane N’Doye a povestit cum a decurs convorbirea dintre cei doi. El a precizat că îl cunoaște pe arbitru și că Sebastian Colțescu nu este rasist. De altfel, el a adăugat că nu a văzut niciodată rasism în România, iar Demba Ba a înțeles foarte bine că, de fapt, a fost vorba despre o neînțelegere și nu despre un comentariu venit din partea unui rasist.

Surpriza in scandalul momentului din fotbal! Cine l-a sunat pe Sebastian Coltescu
Sebastian Coltescu si Demba Ba

”Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis ca Sebi e un om foarte bun, la fel si Colțescu despre Demba. El a spus ca nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede ca nu trebuia folosit cuvântul «negru» în stadion. El nu a zis că e rasism. A spus că nu poți sa folosești cuvântul ăsta pe stadion. Și Sebi a înțeles lucrul ăsta. Nu cred că e problemă mare ”, a spus Ousmane N’Doye, potrivit Pro TV.

Pierre Webo s-a declarat surprins de el însuși, în urma incidentului

Jucătorul de fotbal Pierre Webo s-a declarat surprins de cât de agresiv a devenit după incidentul cu Sebastian Colțescu. ”Acum sunt mult mai calm, dar când văd ce față am făcut atunci, cât de agresiv am devenit, wow! Nici eu nu mi-aș fi dorit să fiu atunci dușmanul meu, e prima oară când arăt în așa hal, nu mi s-a mai întâmplat. Nu mă așteptam la așa ceva de la un arbitru, de la un oficial din UEFA Champions League. A fost un șoc”, a spus Webo.

Conform unor surse ale presei spaniole, Sebastian Colțescu va fi apărat în acest scandal de un avocat originar din Valencia, Josep Vandellos. Acesta îl va reprezenta pe Colțescu atât la UEFA, cât și situația în care procesul va continua la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Un mesaj în care arbitrul își cere scuze pentru neînțelegere a apărut pe un cont de Twitter ce nu este certificat ca fiind autentic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...