Sebastian Colțescu se destăinuie după scandalul de rasism de la Paris. Ce nu va mai face în aceste zile

Marian Cărăvan 09.12.2020, 11:01
Sebastian Colțescu se destăinuie după scandalul de rasism de la Paris. Ce nu va mai face în aceste zile

Scandalul de rasism în care a fost implicată o brigadă de arbitri din România e pe buzele tuturor. Meciul PSG – Istanbul BB, din Liga Campionilor, a fost întrerupt aseară în minutul 16, din cauza unor remarci rasiste venite dinspre brigada condusă de arădeanul Ovidiu Hațegan. Cel vizat este Sebastian Colțescu, al patrulea oficial.

Colțescu se destăinuie după scandalul de rasism de la Paris

În Liga Campionilor s-a discutat aseară mai puțin despre rezultatele înregistrate pe teren și despre echipele calificate în faza următoare a competiției. În centrul atenției s-a aflat scandalul de rasism de la Paris, în care a fost implicată o brigadă de arbitri din România. Mecul dintre Paris Saint Germain și Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt în minutul 16, din cauza unui scandal monstru. Dinspre brigada de arbitri s-a auzit o expresie cu tentă rasistă, atunci când centralului Hațegan i s-a indicat o persoană din staff-ul echipei turce. Cu degetul este arătat Sebastian Colțescu, al parulea oficial, cel căruia i se atribuie exprimarea „ăla negru”, atunci când a fost indicat Pierre Webo, antrenor secund la Istanbul BB. A ieșit un scandal în toată regula.

Destul de afectat de incidentul care a făcut înconjurul lumii, Sebastian Colțescu s-a destăinuit apropiaților.

„Încerc să fiu bine. Nu voi citi niciun site în aceste zile. Cine mă cunoaște, știe că nu sunt rasist! Sper, cel puțin, acest lucru”, le-a mărturisit arbitrul acestora, informează ProSport.

După incidentul care a dus la întreruperea meciului, se așteaptă măsuri din partea UEFA. Echipele au părăsit terenul de joc, meciul nu a mai fost reluat, deși era propusă ora 23:00, tot marți seara. Târziu, în noapte, UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la 19.55 (ora României).

Scandal de rasism la Paris cu Sebastian Coltescu. Arbitrul se destainuie dupa incident
Scandal de rasism la Paris cu Sebastian Coltescu. Arbitrul se destainuie dupa incident

FRF a reacționat după incidentul de la Paris

Federaţia Română de Fotbal a precizat într-un comunicat postat pe site-ul său că aşteaptă raportul UEFA în cazul de rasism în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu.

„Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.
Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, se precizează în comunicatul FRF.

Urmăriți Impact.ro și pe