Surpriză în Drumul Taberei după deschiderea metroului. Fenomenul ciudat din cartierul bucureștean

Mihai Roșoiu 04.11.2020, 13:31
Surpriză în Drumul Taberei după deschiderea metroului. Fenomenul ciudat din cartierul bucureștean

Surpriză în Drumul Taberei după deschiderea metroului. Agenții imobliari, dar și proprietarii de locuințe din zonă asistă la un fenomen ciudat petrecut în cartierul bucureștean. Când toată lumea se aștepta la o adevărată explozie a prețurilor pentru apartamente în zonă, realitatea este cu totul alta. Se pare că metroul nu a influențat în niciun fel prețurile, ba dimpotrivă.

După deschiderea metroului în Drumul Taberei, prețurile locuințelor a scăzut

Fenomen ciudat în cunoscutul cartier bucureștean. Analize foarte atente ale specialiștilor au scos la iveală că piața imobiliară în această zonă a Capitalei nu a explodat. Situația, aparent surprinzătoare, a fost anticipată de reprezentanții agențiilor de profil. Aceștia spuneau, în urmă cu ceva timp, că nu se așteaptă la o creștere substanțială a prețurilor la apartamentele din Drumul Taberei.

Previziunile s-au adeverit, iar dovezile sunt reprezentate de sumele percepute pentru locuințele din zonă. Culmea, apartamentele din Drumul Taberei nu s-au scumpit. Ba, mai mult, prețul apartamentelor și garsonierelor a scăzut în luna octombrie a anului 2020.

Preturile chiriilor din Drumul Taberei s-au micșorat
Preturile chiriilor din Drumul Taberei s-au micșorat

Situația este explicată de specialiștii din piața imobiliară, care au anticipat fenomenul. Pandemia de coronavirus a lovit dur toate zonele economiei românești. Apartamente, garsoniere în Drumul Taberei au prețuri asemănătoare cu cele de dinainte de inaugurarea metroului. Oamenii se feresc să își investească banii în locuințe într-o perioadă incertă din toate punctele de vedere.

Prețurile apartamentelor și garsonierelor din Drumul Taberei sunt asemănătoare cu cele din anii trecuți. Apartament cu 2 camere în Drumul Taberei are un preț mediu de 74.000 de euro, în vreme ce pentru apartament cu 3 camere în Drumul Taberei prețul mediu este de aproape 89.000 de euro.

Casele din Drumul Taberei au un preț mediu de vânzare de aproape 122.000 de euro

Apartamente și garsoniere Drumul Taberei de închiriat cu sume decente

Și mai interesant este că apariția metroului nu a crescut prețul nici la apartamentele  și garsonierele de închiriat în Drumul Taberei. Proprietarii își pun locuințele la bătaie la sume asemănătoare cu cele practicate și în trecut. Cunoscătorii spun că avem de-a face cu o scădere ușoară și în această zonă. Potrivit datelor oficiale, suma medie pentru închirierea unei garsoniere în Drumul Taberei este de 238 de euro/lună. Un preț decent în comparație cu ceea ce se anticipa înainte de inaugurarea linei de metrou.

În ceea ce privește apartamente de închiriat în Drumul Taberei, prețurile sunt: 344 de euro pentru apartament cu 3 camere și 295 de euro pentru locuințele cu două camere.

Pentru o casă situată în Drumul Taberei, prețul chiriilor are o medie 1.200 de euro lunar.

Avem parte de o surpriză în Drumul Taberei după deschiderea metroului. Fenomenul ciudat este legat de prețul locuințelor. În locul unei creșteri masive, lucrurile sunt mai degrabă în scădere, pandemia de COVID-19 fiind decisivă în stabilirea prețurilor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe