Suporterii Rapidului, devastați după moartea lui Victor Socaciu. „Speram să vină să cânte imnul nostru pe noul stadion”

Andrei Cezar 27.12.2021, 17:14
Suporterii Rapidului, devastați după moartea lui Victor Socaciu. „Speram să vină să cânte imnul nostru pe noul stadion”

Cântărețul de muzică folk Victor Socaciu s-a stins din viață, luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani. În ultima perioadă el a avut mai multe probleme de sănătate, printre care și o infecție cu Covid-19.

Victor Socaciu a compus, alături de Adrian Păunescu, imnul Rapidului. Pierderea îndrăgitului artist lasă un gol imens în sufletul suporterilor alb-vișinii, cu atât mai mult cu cât acesta ar fi trebuit să cânte pentru prima dată imnul giuleștenilor pe noul stadion.

Suporterii Rapidului sunt devastați de durere după moartea lui Victor Socaciu. „Este o pierdere imensă pentru toatăî suflarea rapidistă”

Victor Socaicu a fost un rapidist convins și și-a susținut favoriții ori de câte ori a avut ocazia, indiferent că jucau în Liga a 4-a, sau în primul eșalon. Cântecul pe care l-a compus pentru Rapid, „Glasul roților de tren”, devenit și imnul grupării giuleștene, este cea mai mare dovadă de iubire pentru formația alb-vișinie.

La fiecare meci, din piepturile fanilor alb-vișinii răsună versurile: „Suntem peste tot acasă / porțile ni se deschid / nu-i echipă mai frumoasă și iubită ca Rapid”, care le transmit jucătorilor o energie fantastică.

Piererea lui Victor Socaciu este una extrem de mare pentru întreaga suflare rapidistă, lucru confirmat și de liderul galeriei din Giulești, Liviu Ungurean, zis Bocciu.

Victor Socaciu este o pierdere imensă pentru toată suflarea rapidistă! Speram să vină să cânte imnul nostru pe noul stadion. Condoleanțe familiei sale! Galeria vișinie este alături de familia acestui mare interpret care ne-a bucurat ani de zile interpretând cel mai frumos imn al unei echipe de fotbal, Glasul roților de tren”, a transmis Bocciu, potrivit ProSport.

Suporterii Rapidului, devastati dupa moartea lui Victor Socaciu. „Speram sa vina sa cante imnul nostru pe noul stadion”

Victor Socaciu trăia cu o pensie de 1.700 de lei

Pe lângă lângă faptul că era un artist foarte îndrăgit de public, Victor Socaciu s-a implicat și în bunul mers al societății. El a fost parlamentar PSD în perioada 2008-2012, iar în 2018 a devenit consul la Montreal, însă venitul său era unul modest.

În ultimul său interviu înainte de tragedie, acordat publicației noastre, regretatul cântăreț a vorbit despre greutățile pe care le traversa.

Trăiesc cu o pensie de 1.700 de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.0000 de lei, căci am fost parlamentar între 2008 și 2012, mi-a fost anulată.

Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie. Atunci ce să mai spunem despre acele pensii de peste 30.000 sau 35.000 de lei? Acelora cum să le mai spunem dacă cele de 3.000 de lei sunt pensii speciale?

Mi-am reprezentat țara cât de bine am putut și ca parlamentar, nu doar ca artist. Nu înțeleg în baza căror argumente s-a luat decizia anulării indemnizației în cauză.

Am fost și consul al României la Montreal. Să nu credeți că am în prezent vreun beneficiu material în urma acelui lucru. Nimic, absolut nimic!”, spunea Victor Socaciu într-un interviu pentru Impact.ro înn luna octombrie.

Urmăriți Impact.ro și pe