Supermarketurile care au introdus scanarea prin care îți află vârsta. Se întâmplă în plin scandal Auchan România

Anca Manolica 09.03.2023, 09:16
Supermarketurile care au introdus scanarea prin care îți află vârsta. Se întâmplă în plin scandal Auchan România

În ultimele zile, s-a pornit un scandal imens pe marginea eliminării caselor de tip self checkout din cadrul magazinelor Auchan România. În Danemarca, însă, sistemul a trecut la un nou nivel. Iată ce lanț de magazine a introdus scanarea prin care îți află vârsta.

Supermarketurile care au introdus scanarea prin care îți află vârsta

Dacă la noi în țară eliminarea casierilor a stârnit ample controverse, în Danemarca supermarketurile au trecut la un nou nivel. Această măsură vine să stopeze cumpărarea băuturilor alcoolice de către minori. Astfel, centrele comerciale încep să introducă sisteme speciale pentru detectarea vârstei.

Măsura vine după ce în Danemarca casele de cumpărături de tip self s-au înmulțit, iar cei care nu au împlinit încă vârsta legală le aleg pentru a putea achiziționa alcool.

Așadar, pentru a evita situațiile în care minorii cumpără alcool și achită la punctele de plată de tip self, în supermarketurile Bilka din Danemarca a fost introdus un sistem digital care stabilește vârsta clientului. Acesta funcționează prin detectarea schimbărilor fizionomice datorate vârstei – de exemplu ridurile sau părul alb.

Românii, revoltați de eliminarea caselor de marcat

La finalul lunii februarie, lanțul de hipermarketuri Auchan România a anunțat că reorganizează zona caselor de marcat și urmează să construiască un parcurs 100% self check-out pentru clienți, ca parte a proceselor de modernizare și digitalizare a companiei.

Românii, revoltați de eliminarea caselor de marcat 
Românii, revoltați de eliminarea caselor de marcat

Prin aceste modificări, spun reprezentanții Auchan, clienții vor aștepta mai puțin la casele de marcat, care vor rămâne deschise în permanență.

Casele de marcat vor fi înlăturate și înlocuite cu unele pe care să le poată utiliza și clienții, în timp ce casierii vor fi reîncadrați pe alte posturi, în cadrul companiei, acelea de consilieri, cu scopul de a sta mereu lângă clienți și de a-i ajuta atunci când întâmpină dificultăți,

Aceste schimbări care ar urma să fie introduse au scandalizat o țară întreagă, iar pe rețelele sociale românii sunt destul de revoltați. Utilizatorii platformei Reedit au analizat aceste transformări din magazin, unii fiind de acord cu implementarea acestor sisteme, alții total nemulțumiți, potrivit ziare.com.

„Mna, unora chiar le plăceau cozile alea la casă. Unde mai e satisfacția cumpărăturilor dacă nu urli măcar o dată „dar să mai deschidă, dom’le, o casă! Nu ne văd câți stăm aici?!””

„În mod normal eliminarea asta ar trebui să fie alături de o reducere automată, un discount de 10% la final pe bon, că oricum tu scanezi tot, dar supermarketurile au și mărit prețurile în nesimțire, acum taie și din costuri cu personalul, nu ar trebui să rămână la fel prețurile.”, au scris internauții.

Citește și: Ce spune Auchan după revolta declanșată de Marian Godină împotriva lor. „Casierii noștri vă ajută”

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...