Suma uriaşă pe care o face Bill Gates în fiecare secundă. Românii nu câştigă într-un an banii ăştia

Stan Filon 15.06.2021, 20:37
Suma uriaşă pe care o face Bill Gates în fiecare secundă. Românii nu câştigă într-un an banii ăştia

Faptul că Bill Gates este al patrulea cel mai bogat om de pe planetă este un fapt cunoscut. Dar cât câștigă mai exact miliardarul american în fiecare secundă și cam cât timp i-ar trebui ca să poată cheltui întreaga avere? Atenție, pentru a vedea în cât timp poate ”toca” fondatorul Microsoft averea sa colosală, jurnaliștii i-au acordat o ”alocație” de un milion de dolari pe zi!

S-a aflat suma uriaşă pe care o face Bill Gates în fiecare secundă

Jurnaliștii de la Business Insider au comparat veniturile lui Bill Gates cu diferite situații cu care nu foarte mulți muritori de rând se pot compara pe acest Pământ. Averea estimată a omului de afaceri este de 143 de miliarde de dolari! Între timp, acesta a rămas fără aproape 2 miliarde de dolari după partajul de soția sa, Melinda Gates, însă rămâne pe același loc în topul Forbes. Vedeți în rândurile de mai jos inclusiv cât câștigă Bill Gates pe secundă!

  • ”În ultimul an, Bill Gates a devenit cu 41 de miliarde de dolari mai bogat. Totodată, Gates este cu aproape 70 de miliarde de dolari mai bogat decât în urmă cu cinci ani.
  • Bill Gates câştigă aproximativ 4.630 USD pe secundă, conform calculelor pe baza încasărilor din ultimul an.
  • Dacă Gates ar cheltui 1 milion de dolari pe zi, i-ar trebui mai mult de 400 de ani pentru a-şi cheltui întreaga avere. Sigur că nu va trăi atât de mult, dar, pe deasupra, el este și cunoscut ca fiind destul de atent cu cheltuielile sale.
Suma uriasa pe care o face Bill Gates in fiecare secunda
Suma uriasa pe care o face Bill Gates in fiecare secunda

A donat peste 41 de miliarde de dolari

  • Gates este cu aproximativ 66% mai bogat decât monarhia britanică. Potrivit Forbes, familia regală britanică avea în anul 2017 o avere estimată la 88 de miliarde de dolari.
  • Gates şi-a construit averea prin cofondarea Microsoft alături de Paul Allen, deși el deţinea numai 1,3% din companie în 2019.
  • Gates rămâne în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume deşi a donat, de-a lungul anilor, peste 41 de miliarde de dolari cauzelor caritabile. De altfel, Gates și soția sa au înființat în anul 2000 Fundația Bill & Melinda Gates, astăzi, cea mai mare fundație caritabilă privată din lume.
  • Bill este atât de bogat încât cheltuirea unui dolar de către un american de rând echivalează cu Gates cheltuind 1,2 milioane de dolari.

Câștigă în 28 de minute banii pe care i-ar face un american cu studii superioare într-o viață

  • Averea netă a lui este mai mare decât PIB-ului Estoniei, Luxemburgului şi Boliviei la un loc.
  • Gates este mai bogat decât cea mai bogată persoană din Asia şi cea mai bogată persoană din China la un loc.
  • Potrivit Blooberg, omul de afaceri indian Mukesh Ambani este cea mai bogată persoană din Asia, cu 74,7 miliarde de dolari, în timp ce miliardarul Zhong Shanshan, cu o avere de 66,3 miliarde de dolari, este cea mai bogată persoană din China.
  • Chiar dacă Gates ar da fiecărei persoane în viaţă de pe Pământ 15 dolari, tot ar rămâne cu 28 de miliarde de dolari. În luna mai 2021, populația lumii era de 7.874.758.042.
  • Potrivit datelor Administraţiei pentru Protecţie Socială din SUA, un american care are studii superioare de licenţă va câştiga în medie 2,2 milioane de dolari în cursul vieţii sale. Miliardarul face aceşti bani în puţin peste 28 de minute”.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...