Suma uriașă pe care arabii trebuie să o scoată din conturi pentru a-l aduce pe Dan Petrescu. Pe cine trebuie să plătească

Marian Cărăvan 08.12.2020, 10:25
Suma uriașă pe care arabii trebuie să o scoată din conturi pentru a-l aduce pe Dan Petrescu. Pe cine trebuie să plătească

Arabii de la Al Nassr îi fac marcaj strâns lui Dan Petrescu, după ce „Bursucul” s-a despărțit așa de ușor. Nu le va fi însă așa ușor să-l aducă pe tehnicianul român în Arabia Saudită. Arabii trebuie să scoată o sumă uriașă din conturi pentru a-l aduce pe Dan Petrescu. Cum s-a ajuns în această situație.

Sumă uriașă pentru aducerea lui Dan Petrescu la Al Nassr

Dan Petrescu a fost ofertat de arabii de la Al Nassr, însă aceștia vor trebui să scoată o sumă uriașă din conturi pentru a-l aduce pe tehnicianul român. Asta pentru că Al Nassr îl are sub contract pe antrenorul Rui Vitoria și atunci lucrurile se complică. Al Nassr trece printr-o situație delicată, e penultima în campionat, iar conducătorii grupării saudite se gândesc să producă un șoc la echipă. O soluție ar fi înlocuirea antrenorului Rui Vitoria, iar cel vizat să-i ia locul portughezului este Dan Petrescu. Pentru această mutare, arabii trebuie să bage adânc mâna în buzunare. Din două motive. Conform presei din Arabia Saudită, pentru demiterea portughezului, arabii trebuie să-i achite acestuia clauza de reziliere de 6 milioane de euro. La această sumă se adaugă salariul de 2,5 milioane de euro propus lui Dan Petrescu pentru primul sezon. În concluzie, 8,5 milioane de euro îi costă pe arabii de la Al Nassr aducerea lui Dan Petrescu.

Penultima în clasament, la egalitate de puncte cu echipa de pe ultimul loc, Al Nassr s-ar putea despărți de Rui Vitoria în aceste zile. Portughezul care a câștigat titlul cu Al Nassr are un salariu anual de 5,5 milioane de euro. Iar dacă nu ar fi avut această clauză uriașă în contract, ar fi fost demis demult, mai scrie presa saudită. Rui Vitoria și staff-ul său compus din 11 persoane urmează să fie despăgubiți în cazul demiterii antrenorului portughez. Odată aceste chestiuni rezolvate, Dan Petrescu ar avea cale liberă spre Al Nassr. Al Nassr a remizat luni, 2-2, pe teren propriu, cu Al Ettifaq.

Suma uriasa pe care arabii trebuie sa o scoata din conturi pentru a-l aduce pe Dan Petrescu
Suma uriasa pe care arabii trebuie sa o scoata din conturi pentru a-l aduce pe Dan Petrescu

Dan Petrescu le urează succes celor de la CFR Cluj

Dan Petrescu s-a despărțit la începutul săptămânii trecute de CFR Cluj, echipă alături de care a câștigat trei titluri consecutive în România. La despărțirea de gruparea ardeleană, Dan Petrescu spunea că are nevoie de o pauză. Totodată, tehnicianul i-a transmis succes fostei sale formații.

„Cel mai important este să mă liniştesc şi să mă gândesc şi la mine în această perioadă.

Pentru că în această perioadă cred că am dat mai mult clubului decât mie şi familiei. Am stat foarte mult la club, nici în pandemie nu am plecat din Cluj, deci am fost tot timpul aici. De aceea cred că merit şi eu o vacanţă. În acelaşi timp, urez succes echipei în campionat şi în Europa League să se califice mai departe”, a declarat Dan Petrescu.

Se pare că Dan Petrescu nu va avea parte de pauza mult dorită.

Urmăriți Impact.ro și pe