Suma pe care o poate câștiga un profesor din meditații. Cu venitul obținut într-un an ar putea cumpăra chiar și o garsonieră

Dumitrică Roxana 08.08.2022, 17:39
Suma pe care o poate câștiga un profesor din meditații. Cu venitul obținut într-un an ar putea cumpăra chiar și o garsonieră

Meditaţiile sunt o parte importantă a procesului educaţional din România. Peste jumătate dintre elevi fac pregătire suplimentară la cel puşin o materie, o arată cele mai recente sondaje, iar suma pe care o poate câștiga un profesor din meditații nu este una deloc de neglijat.

Câți bani încasează un profesor din meditații. Suma lunară este una uriașă

Directorul ANAF a prezentat astăzi raportul de activitate al instituției. Lucian Heiuș a vorbit despre declarațiile de venituri făcute de unii profesori care dau meditații elevilor. Acesta spune că s-a înmulțit numărul celor care și-au făcut PFA-uri cu acest domeniu de activitate.

„Da, au fost și profesori. Au fost situații în care profesorii care dau meditații s-au autorizat și au declarat. Undeva în vestul țării, la Arad cred, un profesor a declarat venituri de vreo 60.000 de euro și a plătit impozit, la Timișoara un altul a declarat 50.000 de lei și a plătit impozit. Deci lucrurile, încet încet, intră în normalitate. Ceea ce ne dorim noi, ca ANAF, nu este să mergem să controlăm și să prindem pe cineva, ci ne dorim contribuabilii din România să aibă un comportament fiscal corect. Nu este o prioritate pentru noi de a controla și nu a fost niciodată.”

Meditaţiile cu profesorul de la clasă, interzise

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat în luna mai că meditaţiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege.     „Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii Legi a Educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» – şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu în luna mai.

Pe semestrul I, ANAF a realizat încasări 179 miliarde lei. Un plus de 12,2 miliarde lei. Am restituit TVA în valoare de 12,5 miliarde de lei. Comparație cu 2021- un plus de 33,7 miliarde de lei. Prin activitatea de executare silită – 6,7 miliarde de lei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe