Suma colosală primită de Cătălin Botezatu de la stat în ultimele luni. E de ordinul milioanelor de euro

Stan Filon, Paul Dobrescu 27.10.2021, 13:54
Suma colosală primită de Cătălin Botezatu de la stat în ultimele luni. E de ordinul milioanelor de euro

Cătălin Botezatu, juratul ”Bravo, ai stil”, se plângea că afacerile sale au fost puse la pământ de pandemia de coronavirus, însă nu a spus nimic despre partea înfloritoare a societății sale comerciale, cea care a câștigat fără licitație câteva contracte de milioane de euro cu statul!

Cătălin Botezatu, sume imense primite de la stat în ultimele luni

Creatorul de modă Cătălin Botezatu dă dovadă că este unul dintre ”băieții deștepți” ai pandemiei de coronavirus. Firma la care el este partener a câștigat mai multe contracte cu statul. Astfel, a livrat seringi în spitalele din România, dar și pijamale de unică folosință, viziere, combinezoane, etc, potrivit unei anchete făcute de România TV. Acum, se pregătește să dea lovitura vieții, dacă firma sa va fi aleasă să livreze teste de salivă în toate școlile din România. Suma este una colosală!

De la începutul anului 2021, Cătălin Botezatu şi VIGGO FASHION INTERNATIONAL SRL, firma deţinută de partenerul său de afaceri Ionuț Marin, au obţinut nu mai puţin de şapte contracte cu diverse autorităţi de stat. Compania în care Cătălin Botezatu este partener a câştigat şase licitaţii pentru a echipamente de care au nevoie spitalele din România aflate în lupta cu COVID-19, de la viziere, combinezoane de protecţie împotriva agenţilor infecțioși, la pijamale de unică folosință.

Catalin Botezatu, sume imense primite de la stat in ultimele luni
Catalin Botezatu, sume imense primite de la stat in ultimele luni

Vinde haine, dar vrea să vândă și teste de salivă de 200.000.000 euro

Mai mult, firma prietenului lui Cătălin Botezatu a obţinut fără licitaţie un contract de achiziţii pentru a livra mii de seringi de unică folosinţă. Acordul a fost încheiat cu ONAC şi se ridică la aproape 2,5 milioane de euro.

Mai exact, firma lui Cătălin Botezatu a obșinut contracte de la stat în valoare de 4,3 milioane de euro, potrivit datelor disponibile pe portalul SEAP. Celebrul designer de modă a fost contactat de jurnaliști pentru a veni cu explicații legate de iscusința sa în afaceri, însă a refuzat să ofere un răspuns.

Potrivit sursei citate, firma lui Cătălin Botezatu participă şi la procedura demarată de ONAC pentru achiziţia testelor rapide pentru depistarea COVID-19 din probe de salivă. Miza este una uriaşă deoarece vorbim despre un contract cu o valoare de 1.050.000.000 de lei (echivalentul a 212.550.607 euro) pentru nu mai puţin de 70 de milioane de teste.

Chiar dacă firma lui Cătălin Botezatu are drept obiect de activitate “comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”, reprezentanţii ONAC au considerat că aceasta întruneşte condiţiile și pentru a livra teste de salivă pentru școlile din România. Rămâne de văzut dacă celebru designer va câștiga și această licitație.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...