Argentina pleacă acasă cu trofeul și banii. Suma colosală care intră în contul echipei câștigătoare după finala Cupei Mondiale

Anca Manolica 18.12.2022, 19:58
Argentina pleacă acasă cu trofeul și banii. Suma colosală care intră în contul echipei câștigătoare după finala Cupei Mondiale

După aproape o lună de meciuri spectaculoase, în care emoțiile și intensitatea au atins cote impreionante, duminică, 18 decembrie, Cupa Mondială din Qatar își va afla, în sfârșit, campioana. Argentina sau Franța? Care selecționată va pleca acasă cu o sumă colosală? Iată despre câți bani este vorba.

Cine va fi câștigătoarea Cupei Mondiale? Argentina sau Franța va pleca acasă cu marele premiu

Update: Argentina este CAMPIOANA MONDIALĂ!

Seară epică pentru echipa lui Leo Messi! Formația argentiniană a învins selecționata Franței la loviturile de departajare (4-2), fiind noua campioană mondială. Acest trofeu vine ca o nouă încununare a succesului în cariera epică pe care sportivul a avut-o.

Argentina a câștigat Cupa Mondială din Qatar, după un meci de infarct cu Franța, o finală cu totul și cu totul incendiară, în care a condus cu 2-0 și 3-2, dar a ajuns la penalty-uri. Acolo, argentinienii și-au împlinit marele vis, acela de a ridica marele trofeu deasupra capului. O victorie care, cu siguranță, îi este în totalitate dedicată regretatului Maradona.

Știrea inițială

Pentru mulți fani ai competițiilor sportive internaționale, există două evenimente cvadrienale care le eclipsează pe toate celelalte. Există Jocurile Olimpice – care au loc o dată la doi ani, alternând între jocurile de iarnă și cele de vară – și există Cupa Mondială FIFA.

Cupa Mondială este cel mai înalt nivel al competiției de fotbal, care îi pune față în față pe cei mai buni jucători pe care îi are fiecare țară pe o scenă internațională. Programat între 20 noiembrie și 18 decembrie, Campionatul Mondial din Qatar a fost cel mai scump din istorie. Iată o perspectivă a costurilor de organizare pentru ultimele nouă Cupe Mondiale:

  • 4 miliarde de dolari – CM 1990 (Italia)
  • 500 de milioane de dolari – CM 1994 (SUA)
  • 2,3 miliarde de dolari – CM 1998 (Franţa)
  • 7 miliarde de dolari – CM 2022 (Coreea de Sud/Japonia)
  • 4,6 miliarde de dolari – CM 2006 (Germania)
  • 3,6 miliarde de dolari – CM 2010 (Africa de Sud)
  • 11,6 miliarde de dolari – CM 2014 (Brazilia)
  • 14,2 miliarde de dolari – CM 2018 (Rusia)
  • 220 de miliarde de dolari – CM 2022 (Qatar).
Argentina sau Franța va pleca acasă cu marele premiu
Argentina sau Franța va pleca acasă cu marele premiu

Premiile oferite la Cupa Mondială din Qatar 2022

Fondul total al premiilor pentru Cupa Mondială din 2022 este de 440 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg. Suma este cu 40 de milioane de dolari mai mare decât la ediţia din Rusia, din 2018.

Echipa care va ridica celebrul trofeu de aur pe 18 decembrie va primi 42 de milioane de dolari, în timp ce dezamăgirea echipei învinse va fi atenuată într-o oarecare măsură de o plată de 30 de milioane de dolari.

Citește și: Vedeta Marocului donează toți banii câștigați la Campionatul Mondial. Unde se duc cei 300.000 de euro

Chiar și echipele care nu au reușit să treacă de prima fază a grupelor turneului vor fi premiate. Acestea vor încasa câte 9 milioane de dolari fiecare. De asemenea, pe lângă plata jucătorilor pentru contribuția lor la turneu, FIFA oferă o plată cluburilor pentru care aceștia joacă în ligile din întreaga lume.

  • 9.000.000 dolari – echipele eliminate în grupe
  • 13.000.000 dolari – echipele eliminate în optimile de finală
  • 17.000.000 dolari – echipele eliminate în sferturile de finală
  • 25.000.000 dolari – locul 4 (Maroc)
  • 27.000.000 dolari – medalia de bronz (Croația)
  • 30.000.000 dolari – vicecampioana mondială
  • 42.000.000 dolari – campioana mondială

Citește și: Anunțul făcut de Lionel Messi după ce Argentina s-a calificat în finala Mondialului. „Nu cred că voi mai fi capabil”

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...