Subiecte simulare Bac 2023 la limba maternă. Ce au avut elevii de rezolvat – Update

Badea Violeta, Diana Dumitrache 30.03.2023, 15:33
Subiecte simulare Bac 2023 la limba maternă. Ce au avut elevii de rezolvat – Update

Subiectele care le-au picat elevilor de liceu la simularea examenului de Bacalaureat 2023 la limba maternă vor fi publicate de Impact.ro imediat ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației. Proba este susținută de către elevii de liceu ce aparţin minorităţilor naționale. Este ultima zi de emoții pentru școlari!

Subiecte simulare Bac 2023 la limba maternă

Update joi, 30 martie, ora 15:30. Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de la proba de limba maternă, de la Simularea Bacalaureatului 2023.

– Știre inițială –

Elevii de clasa a XII-a care învață într-una dintre limbile minorităților naționale susțin joi, pe data de 30 martie, proba la limba maternă. Este ultima din calendarul simulării Bacalaureatului.

Școlarii care se pregătesc pentru examenul maturității au avut o săptămână de foc. Luni, pe data de 27 martie, aceștia au dat proba la limba şi literatura română, următoarea zi a urmat proba obligatorie a profilului.

Miercuri, pe data de 29 martie, elevii de liceu au susținut și proba la alegere a profilului și specializării, iar astăzi, pe data de 30 martie, dau proba la limba maternă, așa cum am menționat și mai sus.

Candidații au intrat în sălă între 08:00 și 08:30, potrivit procedurii transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Însă, proba a început la ora 9:00. În acel moment, în fiecare sală, s-au desigilat plicurile care conțineau subiectul multiplicat.

Liceenii care susțin proba au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora fiecărui elev.

Subiecte simulare Bac 2023 la limba materna
Subiecte simulare Bac 2023 la limba materna

Când se afișează rezultatele la simulare BAC 2023?

Elevii care au susținut simularea Bacalaureatului vor afla rezultatele examenului pe data de 6 aprilie, potrivit calendarului oficial. Conform reprezentanților Ministerului Educației, notele obținute la probe nu se contestă și nu se trec în catalog.

Însă, în cazurile excepționale în care se dorește consemnarea acestora în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

„Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări,

prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a precizat Ministerul Educației.

Citește și Noile legi ale Educației schimbă examenele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce modificări aduce proiectul adoptat de Guvern!

Calendar  Bacalaureat 2023, sesiunea de vară

  • 29 mai- 02 iunie 2023 – Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen;
  • 2 iunie 2023 – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a;
  • 12 -14 iunie 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
  • 14- 15 iunie 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
  • 14- 16 iunie 2023 – Evaluarea competențelor digitale – proba D;
  • 19- 21 iunie 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C;
  • 26 iunie 2023 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
  • 27 iunie 2023 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
  • 28 iunie 2023 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  • 29 iunie 2023 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  • 3 iulie 2023 – Afișarea rezultatelor la probele scrise și depunerea contestațiilor;
  • 4 -6 iulie 2023 – Rezolvarea contestațiilor;
  • 7 iulie 2023 – Afișarea rezultatelor finale.

Citește și Număr record de liceeni care au chiulit de la simularea pentru Bac. Proba care nu le-a stârnit interesul!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...