Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul scris la limba română Update

Badea Violeta 20.06.2022, 10:39

Subiecte Bacalaureat 2022. Emoții uriașe pentru elevii care se pregătesc să susțină unul dintre cele mai importante examene din viața lor! Luni, 20 iunie, candidații dau prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română. Află tot ce te interesează despre examenul de Bacalaureat din acest an. Iată ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții claselor a-XII-a!

Subiecte Bacalaureat 2022. Pe 20 iunie, elevii susțin proba la Limba şi literatura română

Update luni, 20 iunie, ora 10:40. La proba de limba şi literatura română, elevilor le-a picat opera lui Ion Luca Caragiale, atât la real, cât şi la uman. Aceştia au trebuit să vorbească despre particularităţile operei, respectiv să caracterizeze un personaj.

– Știre inițială –

Elevii de liceu susțin poate cel mai important examen din viața lor. Este vorba despre Bacalaureat 2022. Acesta are o însemnătate aparte, deoarece le oferă absolvenților de clasa a-XII-a șansa de a trece la următorul nivel, la învățământul superior.

În joc este o diplomă extrem de importantă, care va face posibilă intrarea în viața profesională. Pentru elevi este, de asemenea, prima diplomă de nivel mai înalt care atestă un set de cunoștințe și aptitudini necesare învățământului superior.

Potrivit datelor oficiale transmise de Ministerul Educației, peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. Un număr de 111.329 sunt din promoţia curentă şi 15.125 de elevi sunt din seriile anterioare.

Examenul a debutat, în perioada 6 – 16 iunie,, cu probele de evaluare a competenţelor. La fel ca și în anii anteriori, reprezentanții Ministerului Educației au transmis și modul de organizare al examenelor pentru Bacalaureat 2022.

Subiecte Bacalaureat 2022
Subiecte Bacalaureat 2022

Reguli stricte la examenul de Bacalaureat 2022

Pentru elaborarea lucrărilor scrise, elevii vor avea voie să utilizeze numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru.

La disciplinele Matematică și Geografie, candidații pot să folosi instrumente de desen și creion negru. Sunt interzise în sălile de examen ghiozdanele, rucsacurile, sacoşele, poşetele şi altele asemenea.

Elevii au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate nu sunt primiţi în examen.

De asemenea candidații nu au voie să aducă în sălile de examen manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Mai mult, aceștia nu au voie cu telefoane mobile, căşti audio sau alte dispozitive care permit conectarea la internet și ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor sau pentru comunicare cu alţi candidaţi sau asistenţi din centrul de examen sau cu exteriorul.

În plus, elevilor li se interzice să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Calendar Bacalaureat 2022

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...