SUA trimit mai mulți militari în România. Operațiunea a început din cauza Rusiei

Ana Anitoiu 30.10.2020, 17:42
SUA trimit mai mulți militari în România. Operațiunea a început din cauza Rusiei

Statele Unite ale Americii trimit mai mulți militari în România, într-o operațiune ce a început din cauza Rusiei. Alți soldați vor ajunge în Germania și Polonia.

De ce au trimis SUA militari în România

Aproximativ 3.600 de militari vor ajunge în România, Germania şi Polonia, cu avionul. Aceștia fac parte din Brigada 1 Blindată ”Ironhorse” din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a SUA din Fort Hood, Texas.

Dacă militarii americani vor ajunge în România și în celelalte două țări, un transport important va fi făcut și pe cale maritimă. Mai exact, 80 de tancuri M1A2 Abrams, 130 de vehicule de luptă Bradley şi 18 obuziere autopropulsate M109 Paladin vor ajunge în Europa pe cale maritimă. Toate acestea vor fi debarcate în portul Anvers din Belgia.

Motivul pentru care militarii americani din Brigada 1 Blindată ”Ironhorse” vor ajunge în România este acela de a se alătura Operaţiunii Atlantic Resolve.

Această operațiune a fost lansată în luna aprilie a anului 2014, în contextul crizei din Ucraina, unde Federaţia Rusă a anexat peninsula Crimeea.

Mai întâi, Atlantic Resolve a funcţionat doar în ţările baltice şi Polonia. Aceasta a reprezentat un mod de a demonstra angajamentul NATO, în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea. Ulterior, misiunea a fost extinsă şi în România.

SUA trimit mai multi militari in Romania. Operatiunea a inceput din cauza Rusiei
SUA trimit mai multi militari in Romania. Operatiunea a inceput din cauza Rusiei

Reguli pentru militarii americani, la sosirea în România

Militarii americani din Brigada ”Ironhorse” se află la cea de-a şasea rotaţie în Europa. Însă, acum, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), Forţele Armate ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAREUR) au menționat că se vor respecta noi reguli.

Mai exact, pentru a limita cât mai mult răspândirea noului coronavirus, toţi militarii americani care vor fi dislocaţi în flancul Estic au fost testaţi pentru COVID-19.

În afară de faptul că au fost testați pentru COVID-19, militarii americani care ajung şi în România au fost instruiţi să respecte normele de protecţie sanitară.

”Brigada Ironhorse este onorată să participe la Atlantic Resolve ca forţă alocată în Europa. Este un mare privilegiu să ajutăm la păstrarea păcii în zonă. Prin această misiune demonstrăm capacitatea armatei noastre de a acţiona oriunde în lume”, a declarat colonelul Michael Schoenfeldt, citat într-un comunicat al USAREUR.

Vineri, Statele Unite ale Americii au raportat 10.420 de noi cazuri de coronavirus. La ei, de la începutul pandemiei, bilanțul a ajuns la 9.223.187 de îmbolnăviri de COVID-19.

Bilanțul negru al pandemiei de coronavirus a crescut, vineri, în SUA, cu 173 de decese, până la totalul de 234.350, conform worldometers.info.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...