SUA și UE pregătesc un alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Este răspunsul pentru asaltul din estul Ucrainei

Beatrice Dumitru 19.04.2022, 21:58
SUA și UE pregătesc un alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Este răspunsul pentru asaltul din estul Ucrainei

După ce Moscova a dezlănțuit o nouă fază a asaltului său în estul Ucrainei, a vut loc o întâlnire virtuală între președintele american Joe Biden și aliații cheie ai SUA. Aceștia s-au consultat cu privire la cele mai recente evenimente din fosta țară sovietică și au decis să dicteze un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

SUA și UE, alte sancțiuni împotriva Rusiei

Scopul întâlnirii a fost acela „de a discuta despre sprijinul nostru continuu pentru Ucraina și eforturile de a trage la răspundere Rusia, ca parte a coordonării noastre strânse”, a precizat Casa Albă. Aliații au discutat și despre cum să ofere garanții de securitate Ucrainei după războiul cu Rusia, deoarece nu face parte din NATO.

De asemenea, Statele Unite și Uniunea Europeană au ajuns la „un consens cu privire la necesitatea creșterii presiunii asupra Kremlinului, în special prin adoptarea de noi sancțiuni”, a declarat guvernul italian. Aliații au convenit, de asemenea, asupra necesității „de a crește izolarea internațională a Moscovei”, informează Le Figaro.

SUA și UE pregătesc un alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Este răspunsul pentru asaltul din estul Ucrainei
Ursula von der Leyen a anunțat că Ruisa va fi sancționată din nou.

Ce au mai discutat liderii occidentali

Anunțul Italiei a fost confirmat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, decizia fiind luată în cadrul întâlnirii virtuale dedicată ofensivei ruse din Ucraina între președintele american Joe Biden și principalii aliați ai Statelor Unite.

Vom înăspri din nou sancțiunile împotriva Rusiei”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.


În plus, „angajamentul comun de diversificare a surselor de energie prin reducerea în acest mod a dependenței de aprovizionarea Rusiei a fost reafirmat” în cadrul acestei videoconferințe.

Această întâlnire virtuală a avut loc după ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a început o ofensivă majoră în estul Ucrainei, un nou obiectiv strategic pentru forțele ruse, după retragerea acestora din regiunea Kiev. O parte din acest teritoriu ucrainean se află în mâinile forțelor separatiste pro-ruse din 2014.

Aliații au discutat, de asemenea, despre necesitatea de a convinge țările care nu fac parte din UE și G7 să trateze războiul din Ucraina ca pe o problemă care privește pacea mondială și nu doar Europa sau Occidentul.

Statele Unite susțin că Rusia efectuează un „preludiu” pentru operațiuni ofensive mai mari, așteptate, în partea de est a țării vecine, a declarat marți un înalt oficial american, potrivit Reuters.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...