SUA a anunţat primele sancţiuni pentru Rusia. Kremlinul, acuzat că l-ar fi otrăvit pe Navalnîi

Stan Filon 03.03.2021, 14:04
SUA a anunţat primele sancţiuni pentru Rusia. Kremlinul, acuzat că l-ar fi otrăvit pe Navalnîi

Statele Unite ale Americii a sancționat Rusia pentru otrăvirea disidentului Alexei Navalnîi, dar și pentru condamnarea acestuia la închisoare. Președintele Joe Biden a dictat recent primele sancțiuni pe care le-a impus Rusiei.

SUA a anunţat primele sancţiuni pentru Rusia

”Astăzi, Statele Unite anunță sancțiuni asupra a șapte membri înalți ai guvernului rus și extinderea sancțiunilor în temeiul Legii privind controlul armelor chimice și biologice și a Legii pentru eliminarea războiului, noi restricții la export pentru articolele care pot fi utilizate pentru producerea de agenți biologici și chimici și restricții pentru viză”, a anunțat Jen Psaki, secretar de stat la Casa Albă.

Și reprezentantul Pentagonului a făcut declarații legate despre următoarele contacte cu Rusia, pe care le va avea în ceea ce privește stabilitatea strategică și controlul armelor. ”Statele Unite sunt gata să angajeze Rusia în discuții de stabilitate strategică privind controlul armelor și problemele emergente de securitate. Vom fi preciși cu privire la provocările mai largi ridicate de Rusia“, a declarat Antony Blinken, secretar de stat SUA.

SUA a anuntat primele sanctiuni pentru Rusia
SUA a anuntat primele sanctiuni pentru Rusia

Joe Biden vrea să facă impresie

Joe Biden a acționat în forță și vrea să lase impresia că face mai mult decât fosta administrație, însă adevărul este că și Donald Trump a răspuns derapajelor Rusiei și a aplicat destule sancțiuni la rândul său, după cum susține un profesor american.

”Administrația Trump a impus, de asemenea, o cantitate mare de sancțiuni Rusiei. Însuși președintele Trump nu a vorbit prea mult despre asta, pentru că, în mod evident, a vrut să meargă mai departe, cu politica. Dar, de fapt, unii dintre indivizii care au fost sancționați astăzi au fost sancționați sub administrația lui Trump“, susține Angela Stent, profesoară la Universitatea Georgetown.

Rusia nu se lasă mai prejos și spune că ancheta a fost ascunsă de cei care l-au îngrijit pe Alexei Navalnîi, după ce acesta ar fi fost otrăvit. Opozantul lui Vladimir Putin s-a tratat în germania, după ce a fost otrăvit, iar la întoarcerea în Rusia a fost arestat pe loc și condamnat la doi ani și opt luni de închisoare.

Kremlinul amenință pe cei care îi vor impune sancțiuni! ”Când toți cei care l-au tratat (n.r. pe Navalnîi) ascund temeinic toate faptele, care ar putea ajuta la înțelegerea a ceea ce s-a întâmplat, și în paralel, când în loc de colaborarea cinstită, și nu de ascundere, încep să ne pedepsească – asta nu o să aducă niciun credit celor care iau decizii. Și cu siguranță vom răspunde“.

Departamentul american al Trezoreriei a anunțat marți că impune sancţiuni împotriva a şapte înalţi responsabili ai guvernului rus, între care figurează şi Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB), ca răspuns la otrăvirea opozantului rus Alexei Navalnîi, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres. Cei vizați s-au trezit cu activele din SUA înghețate și interdicții de călătorie în SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI