Încep problemele pentru Vladimir Putin, proteste masive în orașele mari ale Rusiei. Cum arată demonstrațiile în Siberia, la minus 50 de grade

Andreea Bisinicu 23.01.2021, 14:46
Încep problemele pentru Vladimir Putin, proteste masive în orașele mari ale Rusiei. Cum arată demonstrațiile în Siberia, la minus 50 de grade

Încep problemele pentru Vladimir Putin, proteste masive în orașele mari ale Rusiei. Cum arată demonstrațiile în Siberia, la minus 50 de grade. De ce au ieșit oamenii în stradă. Cum au gestionat autoritățile situația și câte sute de persoane au fost, deja, puse în arest din pricina manifestațiilor violente. În ce orașe din Rusia au ieșit cei mai mulți oameni să protesteze.

Cum arată protestele din Rusia, la minus 50 de grade

Frig? Care frig? Protestatarii din marile orașe ale Rusiei au ieșit în stradă, sîmbătă, 23 ianuarie 2021. Demonstrațiile au devenit violente, prin numeroase lupte în stradă, iar autoritățile nu mai știu cum să gestioneze problema. Reprezentanții legii au arestat sute de persoane, până în acest moment. Care este motivul pentru care rușii s-au răzvrătit? Peste 15.000 de cetățeni ai Rusiei au ieșit în stradă pentru a participa la manifestațiile organizate pentru a-l elibera pe Alexei Navalnîi, principlalul oponent al lui Vladimir Putin. Acesta a fost arestat în urmă cu o săptămână.

Pe Twitter au apărut, deja, zeci de clipuri video în care sunt surprinse imagini cu protestele din toață țara, în special Siberia și în zonele de est ale Rusiei. protestatarii din Ekaterinburg au ieșit în stradă la minus 30 de grade, în timp ce localnicii Siberiei protestează la minus 50 de grade.

Aproape 400 de ruși au fost arestați din cauza protestelor

Cum arată protestele din Rusia, la minus 50 de grade. Rușii au ieșit să protesteze pentru ca autoritățile să-l elibereze pe Alexei Navalnîi din închisoare, după ce a fost aruncat în închisoare săptămâna trecută, la venirea sa în țară din Germania. Principalul oponent al lui Vladimir Putin le-a cerut susținătorilor săi să protesteze împotriva reținerii sale și împotriva elitei guvernante a Rusiei. Evenimentele de sâmbătă au ca scop, spune el, să testeze cine îl sus după ce otrăvirea sa a stârnit sancțiuni occidentale și condamnări împotriva Moscovei.

Mai mulți dintre aliații lui Navalny au fost închiși sau amendați înaintea evenimentelor de sâmbătă, în timp ce câinele de supraveghere al statului rus a ordonat eliminarea postărilor care promovează mitingurile de pe rețelele de socializare. În Orientul Îndepărtat, Siberia și Rusia centrală protestele au început deja, 381 au fost deținuți la nivel național, scriu cei de la The Moscow Times.

Manifestatiile din Rusia au devenit violente, iar politistii au arestat, deja, peste 380 de protestatari
Manifestatiile din Rusia au devenit violente, iar politistii au arestat, deja, peste 380 de protestatari

Cum a scăpat Alexei Navalnîi din ghearele morții

Alexei Navalnîi, principalul oponent al liderului de la Kremlin, a fost transportat de urgență într-un spital din Germania, după ce ar fi fost otrăvit de către agenți secreți plătiți de ruși. Bărbatul care a avut curajul să i se opună lui Putin și-a revenit miraculos din comă, după ce s-a zbătut între viață moartă, într-un pat de spital. Alexei Navalnîi a avut parte de o întâmpinare cu arme și cătușe, la întoarcerea sa în Rusia.

Bărbatul a fost aruncat în spatele gratiilor, iar acest eveniment a stârnit un val de reacții incredibile în rândul cetățenilor ruși, care au organizat manifestări în toate marile orașe ale Rusiei, pentru a protesta împotriva arestării dizidentului rus. Cu toate acestea, Vladimir Putin pare de neclintit în decizia sa de a-l face pe Navalnîi să facă ani grei de închisoare.

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe