Nelu Tătaru este de părere că, în realitate, cazurile de covid ar putea fi mult mai numeroase. Ce spune despre secțiile de Terapie Intensivă

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 04.10.2021, 18:06
Nelu Tătaru este de părere că, în realitate, cazurile de covid ar putea fi mult mai numeroase. Ce spune despre secțiile de Terapie Intensivă

Consilierul premierului Florin Cîțu, Nelu Tătaru, desemnat să se ocupe de pandemia de coronavirus care a reizbucnit puternic în România, a venit cu detalii șocante legate de adevărata cifră a noilor cazuri de infectare cu coronavirus! Aceasta este de 5 ori mai mare!

Nelu Tătaru spune că în realitate numărul de noi îmbolnăviri este mult mai mare

Nelu Tătaru spune că numărul real de cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 ar putea fi undeva la 50.000 pe zi, în comparație cu bilanțul oficial, care luni a fost la nivelul de 8.929.

”Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a declarat Tătaru pentru Digi 24.

Nelu Tataru spune ca in realitate numarul de noi imbolnaviri este mult mai mare
Nelu Tataru spune ca in realitate numarul de noi imbolnaviri este mult mai mare

”Aceste cifre ne arată ce se întâmplă în societate”

În același timp acesta a venit cu un anunț care dă fiori reci românilor. Mai sunt doar 3 paturi libere pe secțiileATI din România! ”Unitățile de primiri urgențe nu ne mint, secțiile de ATI la fel. Aceste cifre ne arată ce se întâmplă în societate. În acest moment terapiile intensive sunt pline. Trebuie să înțelegem că nu suntem singurii care vrem să beneficiem de aceste secții”, a adăugat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a spus că a înaintat premierului Florin Cîțu mai multe propuneri pentru controlul pandemiei de coronavirus. ”Eu am făcut o analiză și am făcut propuneri premierului. Am spus că e un moment al deciziilor. Nu mai închidem economia. Avem o transmitere în creștere, avem măsuri care nu se respectă, ar trebui mai bine verificate restricțiile, iar evenimentele ar trebui să fie pentru cei care își permite, mă refer la starea de sănătate. Nu vreau să mai închidem un teatru, o nuntă, dar acolo să meargă cei care au cel mai mic risc să transmite în comunitate”, a explicat liberalul.

Nelu Tătaru este de acord cu interzicerea participării la anumite evenimente a cetățenilor care încă nu s-au vaccinat, deoarece așa îi poți determina să se imunizeze. ”Dacă am văzut că suntem la o rată mică de vaccinare, chiar și cu bonificațiile, trebuie să vedem ce au făcut alte state care au ajuns la 60% rată de vaccinare”, a mai spus Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe