Studenţii care vor face patru ani de facultate în loc de trei. Pentru ce domeniu a crescut durata studiilor de licenţă

Badea Violeta 26.05.2022, 13:10
Studenţii care vor face patru ani de facultate în loc de trei. Pentru ce domeniu a crescut durata studiilor de licenţă

Veste neplăcută pentru studenții din România! Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în ședința de Guvern de joi, 26 mai, va fi adoptată creșterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani. Anunțul este valabil doar pentru cei care doresc să profeseze în acest domeniu!

Durata de studiu va crește de la trei la patru ani

Anunț important pentru cei care vor să obțină o diplomă în arte! Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunțat că în ședința de Guvern de astăzi, 26 mai, s-a adoptat creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani pentru învăţământul de arte.

„Este vorba despre o solicitare a mediului universitar – creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani pentru învăţământul de arte, un lucru pe care l-am discutat la Consiliul Naţional al Rectorilor.

Deci, astăzi se va adopta”, a declarat ministrul la conferinţa „Rolul învăţământului superior românesc în Spaţiul European al Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice”, organizată de DC News la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

Se schimba legea pentru profesori cu privire la meditatii
Sorin Cimpeanu. Inquam Photos/ George Calin

Universitățile ar putea organiza în format digital unele activităţi

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că, în şedinţa de Guvern va fi luată în calcul și adoptarea ordonanței care prevede introducerea începând din toamnă a posibilităţii universităţilor de a organiza în format digital unele activităţi ce au legătură, binînțeles, cu domeniul.

În şedinţa de Guvern sunt supuse adoptării două ordonanţe. Una care vizează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, foarte important pentru mediul universitar şi sistemul educaţional în general.

Cea de-a doua este acea ordonanţă de urgenţă cu măsuri în domeniul educaţiei din care face parte introducerea posibilităţii de a organiza în format digital unele activităţi corelate cu specificul domeniului începând din toamnă, începând din toamnă acestui an pe baza unor standarde de calitate pe care ARACIS urmează să le elaboreze într-un termen de 60 de zile.

(…) Este vorba despre dublarea alocaţiei zilnice pentru participarea la olimpiadele naţionale. Este vorba despre cuantumul premiilor elevilor noştri care obţin rezultate deosebite.

(…) Este vorba despre posibilitatea de a recunoaşte performanţa de excepţie la olimpiadele internaţionale indiferent de locul de unde provin, fie că este o şcoală de stat sau o şcoală privată. (…) Este vorba de prorogarea unor termene pentru ca sistemul de învăţământ preuniversitar să poată funcţiona în condiţii de legalitate”, a declarat ministrul Educației.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...