STS anunță că nu mai este nevoie de semnătură electronică pentru cei care vor să facă vaccinul anti-Covid. De ce s-a luat această decizie

Stan Filon 30.12.2020, 08:43
STS anunță că nu mai este nevoie de semnătură electronică pentru cei care vor să facă vaccinul anti-Covid. De ce s-a luat această decizie

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut un anunț foarte important pentru populația generală care dorește să se vaccineze împotriva infecției de coronavirus! Oamenii nu vor avea nevoie de semnătură electronică pentru a se înscrie pe liste.

Populația generală nu are nevoie de semnătură electronică pentru a se înscrie pe listele de vaccinare împotriva coronavirusului

Etapa a 3-ade vaccinare împotriva coronavirusului privește populația generală din România. Înscrierea prin aplicarea certificatului digital calificat este obligatorie doar pentru beneficiarii vaccinării din etapele 1 şi 2, care constituie persoane juridice, explică reprezentanţii STS.

Biroul de Presă al STS a transmis, marţi seara, precizări, în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind obligativitatea deţinerii unui certificat de semnătură electronică de către cetăţeni pentru înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19, potrivit News.ro.

Populatia generala nu are nevoie de semnatura electronica pentru a se inscrie pe listele de vaccinare impotriva coronavirusului
Populatia generala nu are nevoie de semnatura electronica pentru a se inscrie pe listele de vaccinare impotriva coronavirusului

Semnătura electronică este solicitată doar persoanelor juridice

”Cetăţenii care fac parte din etapa 3 (Populaţia generală) de vaccinare vor putea să se înscrie în platforma electronică, fără a fi condiţionaţi de deţinerea unui certificat digital calificat (semnătură electronică). Pentru populaţia generală atât înscrierea în platformă, cât şi vaccinarea propriu-zisă sunt gratuite”, a precizat STS.

Aplicarea semnăturii electronice certifică faptul că documentele încărcate în sistem aparţin unei instituţii publice sau private, care face parte din categoria populaţională care poate beneficia de vaccinare.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

”Reamintim faptul că, potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, la acest moment, programările şi vaccinarea efectivă sunt disponibile doar pentru etapa 1 (Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat). Pentru etapa 3 (Populaţia generală), înscrierile nu sunt disponibile în acest moment. Cetăţenii îşi pot crea un cont în platformă, însă opţiunea de programare efectivă va fi activă ulterior, după parcurgerea primelor două etape de vaccinare”, a explicat STS.

O singură reacție adversă minoră, până acum

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că marţi au sosit în ţară 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Acestea au fost trimise cu avioane care au aterizat pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca. Dozele vor fi distribuite la spitale din şapte oraşe.

Al doilea transport cu aproximativ 40.000 de doze de vaccin anti COVID-19 a ajuns la Centrul Naţional de Stocare. Momentul a fost transmis live, pe Facebook.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid 19 (CNCAV) anunţă că în aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, au fost înregistrate luni, până la ora 17.00, 1.101 persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer BioNTech. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 începând de duminică este 2.066. De asemenea, în ultimele 24 de ore a existat o singură reacţie comună, minoră, de tip alergic.

Un număr de 960 de cadre medicale, din cele 10 spitale cu profil infecţios din România, au primit prima doză de vaccin. Rapelul, următoarea doză, va fi adminstrat în decurs de până la 21 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...