Strigăt de ajutor din mijlocul războiului: „Vă rugăm să ne ajutați!”

Stan Filon 16.03.2022, 08:33
Strigăt de ajutor din mijlocul războiului: „Vă rugăm să ne ajutați!”

Imagini sfâșietoare din Ucraina! Zeci de copii, femei și bătrâni sunt captivi în subsolul insalubru al unei clădiri din orașul aflat sub asediu Mariopol. Trăiesc un adevărat coșmar de la începutul asediului asupra orașului și ca ei mai sunt sute de mii de oameni. O avocată aflată și ea în beciul respectiv trage un semnal de alarmă și spune că proviziile de hrană și apă sunt pe terminate.

Strigăt de ajutor din mijlocul războiului din Ucraina

O avocată din orașul Mariopol a postat un clip pe Twitter în care apare înconjurată de copii și femei. Clipul respectiv a fost filmat într-un beci, acolo unde oamenii s-au refugiat după ce au început bombardamentele asupra orașului. Nu prea mai au mâncare, apă și nici medicamente. „Vă rugăm să ne ajutați!”, strigă disperată avocata respectivă.

„Nu avem rezerve de gaz și apă. Avioane militare zboară deasupra noastră aruncând bombe. Vă rugăm să organizați un coridor umanitar pentru noi! Vă rugăm, ajutați-ne! Vă rog să ne ajutați copiii să scape de aici!”, a implorat femeia, potrivit Daily Mail.

Fără apă și mâncare

Oamenii captivi în orașul Mariopol nu mai au curent electric, gaz și nici apă potabilă și sunt nevoiți să topească zăpadă pentru a putea bea apă. Situația este una critică și o recunoaște chiar și armata rusă, care spune însă că cei care nu lasă populația să plece din oraș sunt chiar autoritățile ucrainene, care ar folosi populația ca pe un scut uman. Mai mult, rușii îi acuză tot pe ucraineni că bombardează infrastructura orașului, pentru ca oamenii să nu poată pleca din fața bombelor.

Declarațiile sunt halucinante, mai ales că rușii s-au tot răzgândit asupra deschiderii unor culoare umanitare, pentru evacuarea civililor. Cu toate acestea, 2.000 de oameni au putut părăsi zilele trecute orașul aflat de zile întregi sub asediul trupelor ruse. Nu se știe însă dacă avocata și copiii din beciul respectiv se află și ei printre cei care au putut părăsi orașul. Primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, cere comunității globale să impună o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, în încercarea de a opri distrugerea țării sale.

„Astăzi cer ajutor comunității globale. Închideți cerul deasupra Ucrainei. Voința noastră nu a fost ruptă, ne vom lupta până la capăt. Avem soldați și ofițeri motivați care ne apără patria. Dar astăzi avem nevoie de sprijin”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis și ei rugăminți asemănătoare aliaților occidentali, să impună o zonă de excludere aeriană asupra țării sale, însă nu a primit până acum niciun răspuns clar asupra acestei probleme despre care Rusia a spus că ar fi o provocare la război.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...