Streinu-Cercel, despre următorul val al pandemiei, în România. E mai aproape decât îţi închipui

Stan Filon 03.12.2021, 14:56
Streinu-Cercel, despre următorul val al pandemiei, în România. E mai aproape decât îţi închipui

Medicul Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, vine cu un anunț îngrijorător pentru toți românii, mai ales că varianta Omicron de răspândește rapid pe teritoriul Europei. Medicul a spus că se așteaptă ca România să fie lovită de valul cinci al pandemiei de coronavirus chiar la începutul anului viitor. Acesta este îngrozit de ce vede în jurul său, printre români.

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre următorul val al pandemiei în România

Medicul Adrian Streinu-Cercel trage un puternic semnal de alarmă. El spune că România va fi lovită de un nou val al pandemiei de coronavirus chiar la începutul anului viitor, mai ales că vede în jurul su cum românii parcă își doresc să se infecteze cu noul virus. Altfel nu își exllică de ce încă mai vede oameni care nu poartă mască de protecție.

„Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem…”, a declarat vineri medicul Adrian Streinu Cercel, la dezbaterea „Programul de tratament HIV – prezent şi perspective”, potrivit Agerpres.

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre urmatorul val al pandemiei in Romania
Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre urmatorul val al pandemiei in Romania

Medicul le reamintește românilor că virusul poate să ucidă sau să lase sechele grave

Medicul a rămas șocat de faptul că oamenii încă nu înțeleg că trebuie să facă tot posibilul s[ se ferească de infecția cu coronavirus. „De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Specialistul este de părere că trebuie reamintit românilor faptul că nu este de joacă cu virusul, deoarece se poate muri, dup cum s-a văzut în ultimii doi ani. Și chiar dacă se scapă cu viață, cei trecuți prin boală rămân cu sechele destul de grave,pentru o lungă perioadă de timp!

„Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp”, a adăugat medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...