Ștefan Bănică a dezvăluit tocmai acum. Ce relație a avut de fapt cu tatăl său. „Din păcate, a prins doar un singur concert de-al meu”

Iancu Andreea 27.04.2022, 21:06

Este unul dintre cei mai îndrăgiți și longevivi artiști din lumea muzicală autohtonă, reușind să umple săli întregi la concertele sale. Deși talentul său este moștenit în mod clar de la tatăl său, Ștefan Bănică Jr. a vorbit recent despre relația pe care o avea, de fapt, cu regretatul artist al cărui nume îl poartă. Actor, cântăreț, compozitor, într-un cuvânt artist, Ștefan Bănică Jr. a transmis pasiunea sa pentru muzică și actorie către copiii săi.

Ștefan Bănică Jr., dezvăluiri neștiute despre relația cu tatăl său

A debutat cu rolul din celebrul film „Liceenii”, urmărit și astăzi cu mare plăcere de nostalgici și de cei care apreciază povestea protagoniștilor Mihai și Dana. Însă dincolo de rolurile sale ca actor, Ștefan Bănică Jr. reușește să își întregească CV-ul de artist complet și prin talentul muzical. Cu un model precum cel al tatălui său, Ștefan Bănică Jr. a crescut înconjurat de artă, însă de puține ori a și povestit despre acea perioadă a vieții sale și despre relația cu părintele său.

De ani buni, artistul rememorează și cinstește amintirea tatălui său inclusiv în concerte, unde a creat momente speciale extrem de apreciate. Ștefan Bănică Jr. a recunoscut într-un interviu recent că seniorul a fost cel care i-a ghidat pașii către această carieră artistică, sfaturile și experiența sa fiind de mare folos pentru conturarea personalității de astăzi a lui Bănică Jr. Din păcate, tatăl său nu a apucat să îl vadă decât într-un singur concert înainte de a se stinge.

„Atunci când am intrat la Institutul de Teatru a fost momentul în care tata şi-a dat seama că vreau să fac într-adevăr meseria asta. Nu m-a ajutat absolut deloc cu pregătirea pentru Institut şi, atunci când am fost admis, respectul lui a fost cu atât mai mare. Şi din momentul ăla a fost interesat de absolut tot ce făceam. Tata a apucat să mă vadă în premiere la teatru şi filme, în show-uri de televiziune.

Din păcate, a prins doar un singur concert de-al meu. Dar în timpul ăsta mi-a dat multe sfaturi, unele dintre ele s-au pliat perfect pe personalitatea mea. Ele veneau din experienţa lui, care era colosală, dar e important să vezi ce ţi se potriveşte, pentru că era experienţa lui, nu a mea.”, a povestit Ștefan Bănică Jr. pentru viva.ro.

Ștefan Bănică Jr., despre relația cu tatăl său
Ștefan Bănică Jr., alături de fiul său, Radu Ștefan

Artistul își susține copii, pe Radu și Violeta, oferindu-le îndrumare în carieră

Astăzi este și el tată la rândul său, iar rolurile par să se fi inversat. Dacă în urmă cu ani buni aștepta confirmări și susținere din partea părintelui său, acum Ștefan Bănică Jr. este stâlpul pe care se sprijină copiii săi. Iar Radu Ștefan Bănică este și cel care pare să îi calce cel mai sigur pe urme artistului. Totuși, celebrul cântăreț și actor a încercat mereu să păstreze un echilibru și să le ofere lui Radu și Violetei, fiica sa alături de Andreea Marin, sfaturi utile.

„Aşa le spun şi eu copiilor mei: Eu vă dau exemple din experienţa mea, iar voi luaţi de la mine ce credeţi că e bun pentru voi”, a mărturisit artistul în cadrul interviului.

Emoțiile trăite alături de tatăl și de fiul său pe scenă: „E greu de descris în cuvinte”

Unul dintre cele mai speciale momente au fost cele în care Ștefan Bănică Jr. și fiul său Radu Ștefan au urcat pe scenă, avându-l pe bunicul Bănică senior în umbră, în timpul unui concert de la Sala Palatului. Artistul a mărturisit emoțiile trăite atunci pe scenă, care au fost complet diferite de cele experimentate alături de tatăl său.

„N-am încercat şi nici nu încerc să compar aceste momente. E greu de descris în cuvinte genul ăsta de emoție, pe care am trăit-o alături de tata şi de băiatul meu pe scenă. E un amestec foarte puternic de sentimente. Poate de la tata aveam nevoie de confirmări, însă faţă de băiatul meu am simţit nevoia de a-l proteja”, a mai declarat Ștefan Bănică.

După doi ani în care restricțiile din pandemie i-a obligat pe artiști să se reorienteze, acum Ștefan Bănică Jr. și fanii săi se bucură din nou de muzică. Artistul se află într-un turneu prin România prin care încearcă să readucă muzica bună în inimile celor care apreciază talentul său.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...