Mesajul copleșitor al lui Ștefan Bănică Jr, la 25 de ani de la moartea tatălui său. Mărturisiri emoționante

Luiza Moldovan 27.05.2020, 13:23

Ștefan Bănică Jr. și-a invitat publicul să se uite astăzi, la 25 de ani de la plecarea la cele veșnice a tatălui său, la emisiunea-medalion de pe TVR2. Este vorba de un tribut adus acestui mare actor care a fost Ștefan Bănică, de către fiul său, acum la un sfert de veac după Marea Trecere.

La 25 de ani de la trecerea la cele veșnice a tatălui său, Ștefan Bănică are mesaj copleșitor

Un mesaj copleșitor și emoționant a scris astăzi Ștefan Bănică Jr. pe pagina sa de socializare, cu ocazia rememorării trecerii la cele veșnice a tatălui său.

‘Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influențat în alegerea profesiei. Apoi am învățat și am „furat”, așa cum se spune în meseria noastră, tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață. Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, dupa ce a plecat dintre noi, generațiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalți să se bucure încă o dată văzându-l și ascultându-l”.

Omul de la care Ștefan Bănică Jr. a învățat să fure. Să fure, adică, meserie: chiar tatăl său, Ștefan Bănică sr. .
Omul de la care Ștefan Bănică Jr. a învățat să fure. Să fure, adică, meserie: chiar tatăl său, Ștefan Bănică Sr. 

Spre aducere aminte a generațiilor mai vechi, spre cunoașterea generațiilor noi

Emisiunea de pe TVR2 este un tribut adus actorului Ștefan Bănică și este menit nu doar să-l comemoreze în inimile celor care-l cunosc deja, ci și să-i facă să-l cunoască generațiilor mai tinere.

Ștefan Bănică Senior s-a născut în Bărăgan, într-o comună de pe malul Borcei. În Călărași, o placă comemorativă punctează în spațiu locul nașterii marelui actor. Undeva mai încolo, într-un cartier, Livada, o stradă a primit numele lui Ștefan Bănică.

Ștefan Constantin Bănică a fost fiul lăutarului Drăgan Constandache Bănică și s-a născut la 11 noiembrie. Copil fiind, a cântat în corul de copii al Casei Radio, iar în 1955 a absolvit Institutul de Teatru din Capitală, la clasa profesorului Alexandru Finți.