STB anunță modificări de ultimă oră ale traseelor mijloacelor de transport în comun

Daria Petrescu 01.05.2021, 20:02
STB anunță modificări de ultimă oră ale traseelor mijloacelor de transport în comun

De 1 mai și ziua de Paște, STB a anunțat un program special de funcționare a transportului în comun. Au existat și modificări de ultima oră, însă, nu unele majore. Mai mult, în urmă cu doar câteva zile s-a anunțat că restricțiile nu vor mai fi impuse în Noaptea de Înviere. Astfel că, autobuzele, tramvaiele și metrourile vor circula până la 05.00. STB anunță modificări de ultimă oră ale traseelor mijloacelor de transport în comun.

STB anunță modificări de ultimă oră ale traseelor mijloacelor de transport în comun

Pentru a evita o situație neplăcută, trebuie să accesați site-ul http://www.stbsa.ro/comunicat, unde permanent, compania va anunța modificările de ultimă oră, cu privire la programul mijloacelor de transport. Având în vedere că rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut simțitor în ultimele zile, situația se va schimba de la o zi la alta.

Chiar și așa, în continuare vom avea restricții, pentru a nu ajunge în situația în care numărul îmbolnăvirilor să crească.

 În Vinerea Mare, STB anunță ultimele modificări făcute în programul mijloacelor de transport în comun

„În perioada 30.04.2021 – 03.05.2021, toate liniile de transport public ale STB SA vor funcționa cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminică.

Totodată, în noaptea de Înviere, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei expres 783, precum și de tramvaiele liniilor 1 și 10, conform programului obișnuit. Suplimentar, STB SA va menține în circulație, pe parcursul întregii nopți, tramvaiele liniei 41, care vor circula la intervale de 35 de minute.

Graficele de circulație pentru fiecare linie de transport sunt publicate pe site-ul STB SA, la secțiunea Trasee (http://stbsa.ro/ora_statii)”, este mesajul transmis de STB.

Ce orar va avea Metrorex de 1 mai și de Paște

Programul de circulația trenurilor de metrou este până la 23:00 și după aceea începând cu 5:00 dimineața. Programul Metrorex va fi așadar cel al unei zile de sărbătoare și trenurile vor circula mai rar. Acest lucru trebuie luat în considerare de călători.

Autoritățile au decis ca în noaptea de Înviere restricțiile să fie ridicate pentru cei ce doresc să participe la slujbă.

„Programul de circulație al trenurilor de metrou se desfășoară între orele 5:00-23:00, cu mențiunea că ultimele trenuri de metrou pleacă la ora 23:00 din stațiile de capăt ale liniilor de metrou, iar la stațiile Piaţa Unirii 1 și Piață Unirii 2 se așteaptă transferul călătorilor între Liniile de metrou 1, 2 și 3”, este anunțul făcut de Metrorex.

Călătorii sunt nevoiți să respecte următoarele reguli:

-Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport

-călătorii au obligația purtării corecte a măştii de protecție

-evitarea consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun

-este important ca fiecare călător în parte să tină cont de recomandările privind conduita socială responsabilă

-Călătorii sunt obligați să poarte masca de protecție pe toată durata călătoriei; Același lucru se întâmplă în cazul tuturor mijloacelor de transport

-Oamenii trebuie să păstreze o distanță semnificativă față de celelalte persoane aflate în mijlocul de transport în comun;

-călătorii sunt sfătuiți să nu stea față în față cu ceilalți călători;

-Așteptați următorul metrou, în cazul în care respectivul este aglomerat.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe