Cum vor circula autobuzele și tramvaiele STB de 1 mai și de Paște

Daria Petrescu, Anca Manolica 30.04.2021, 10:02
Cum vor circula autobuzele și tramvaiele STB de 1 mai și de Paște

De aproape o lună, mai exact din  27 martie, o serie de restricții au fost luate în Capitală, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Astfel că, după ce rata de infectare a depășit 7/ 1000 de locuitori, au fost impuse noi reguli de circulație. În această perioadă, autobuzele și tramvaiele nu au circulat între orele 22.00 și 05.00 dimineața, în zilele de vineri sâmbătă și duminică. Nici în perioada de 1 mai și Paști, situația nu se va schimba.Iată Cum vor circula autobuzele și tramvaiele STB de 1 mai și de Paște.

Cum vor circula autobuzele și tramvaiele STB de 1 mai și de Paște

Circulația autobuzelor și a tramvaielor în perioada de 1 mai și Paște nu suferă modificări. Excepție face noaptea de Înviere, când oamenii pot circula și peste noapte, iar mijlocul de transport în comun vine în ajutorul lor. Iată Cum vor circula autobuzele și tramvaiele STB de 1 mai și de Paște

Societatea de Transport București va avea un program special de Sărbătorile Pascale 2021. Pentru moment, compania nu a anunțat nimic special cu privire la acest aspect, mai ales că în Capitală, rata de infectare a coborât la 3/1000 de locuitori.

Astfel că, nu se știe cum vor circula exact tramvaiele, autobuzele și troleibuzele. În noaptea de Înviere, circulația este permisă până la ora 5:00, astfel că, vor fi puse la dispoziție mijloace de transport pentru oamenii ce vor să meagră la slujbă.

Cum s-a circulat anul trecut

În 2020, STB a pus la dispoziția călătorilor mijloace de transport în comun, dar cu un program al unei zile de weekend. Acestea au fost mai rare, pe străzile din Capitală. Aici vorbim despre Vinerea Mare și a doua zi de Paște. Pentru datele de 30 aprilie, 1 mai sau 2 mai 2021 nu există deocamdată un comunicat.

„În contextul noilor restricții impuse din cauza creșterii accelerate a numărului de cazuri COVID-19, Societatea de Transport București STB SA reamintește călătorilor faptul că toate vehiculele aflate în circulație sunt curățate, igienizate si dezinfectate zilnic, conform prevederilor legale”, este anunțul făcut de STB

În contextul pandemiei:

-STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport

-Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport

-călătorii au obligația purtării corecte a măştii de protecție

-evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun

-este important ca fiecare călător în parte să tină cont de recomandările privind conduita socială responsabilă

-Purtați masca de protecție pe toată durata călătoriei;

-Păstrați o distanță semnificativă față de celelalte persoane aflate în mijlocul de transport în comun;

-Nu stați față în față cu ceilalți călători;

-Așteptați următorul mijloc de transport, în cazul în care respectivul este aglomerat.

Este foarte important ca în acceastă perioadă, oamenii să respecte regulile impuse în contextual pandemiei de coronavirus. Chiar dacă numărul cazurilor a mai scăzut, trebuie să ne protejăm în continuare. Pentru a evita aglomerația acesto zile, pe străzile din București vor circula mai multe audobuze.

„Începând de joi, 29.04.2021, stația de autobuz „Mircea Eliade”, aferentă liniilor 135 și N119, situată pe Calea Floreasca, pe sensul spre Șos. Ștefan cel Mare, va fi reamplasată la o distanță de aproximativ 35 de metri înainte de intersecția cu Bd. Mircea Eliade”, a fost anunțul Societății de Transport București.