STB, anunț îngrijorător! La cât ar putea ajunge prețul unei călătorii

Diana Radu 05.02.2020, 18:02
STB, anunț îngrijorător! La cât ar putea ajunge prețul unei călătorii

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat că prețul unei călătorii cu transportul public în București, s-ar putea dubla. Directorul STB spune că astfel, veniturile societății de transport ar crește cu 6-7 milioane de lei, dar și că Bucureștiul are cel mic tarif al călătoriei în comun din Europa, lucru care trebuie schimbat.

La cât ar putea ajunge prețul unei călătorii cu transportul public în București? Anunțul STB

Directorul STB, Andrei Creci a solicitat creșterea tarifului de călătorie cu transportul public în Capitală. Astfel, prețul unei călători ar putea să crească de la 1,3 lei la 2,5 lei. În acest fel, directorul STB crede că veniturile societății de transport s-ar mări considerabil. De asemenea, acesta a mai vorbit și despre planul de investiții al STB pentru 2020. Printre obiectivele planului se numără: achiziționarea a 40 de tramvaie de 18 metri, dar și transformarea unor autobuze vechi de 15 ani, în autobuze Euro 6, pe gaz natural comprimat (GPL).

stb, pret, calatorie, transport public
La cât ar putea ajunge prețul unei călătorii cu transportul public în București? Anunțul STB

”Noi am solicitat deja şi sper să se majoreze anul acesta, pentru că de 11 ani suntem la acelaşi tarif de 1,3 lei. E ruşinos că în alte oraşe din ţară, nu în Cluj sau în Oradea, ci în Craiova, este 2,5 lei. Dacă se va majora la 2,5 lei titlul de călătorie, cât cred eu că se va face şi sper că se va face, veniturile noastre lunare cresc cu 6-7 milioane de lei”, a declarat Andrei Creci, directorul STB.

Important de menționat ar fi faptul că actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani. „Există şi posibilitatea transportului gratuit total, dar părerea mea este că efortul Primăriei ar creşte nejustificat şi, paradoxal, s-ar constata şi o scădere a calităţii serviciului”, mai spune directorul STB în interviu.

Andrei Creci a mai anunțat că titlurile de călătorie pot fi plătite din februarie cu cardul pe telefonul mobil prin noua aplicație Bpay. În prezent, au gratuitate pe transportul public în Bucureşti pensionarii, elevii, dar şi alte categorii prevăzute în lege. Anul trecut, STB a încasat 16 milioane de lei din vânzarea tichetelor şi abonamentelor şi în acest an vrea să majoreze această sumă.

Urmăriți Impact.ro și pe