Statul european care reintroduce măsuri anti-Covid. Ce trebuie să faci dacă vrei să călătorești în această zonă

Ioana Bucur 30.06.2022, 23:50
Statul european care reintroduce măsuri anti-Covid. Ce trebuie să faci dacă vrei să călătorești în această zonă

După doi ani de viață în condiții de pandemie, oamenii din întreaga lume s-au bucurat de redobândirea libertății depline, mai ales când vine vorba despre călătorii. În contextul apariției subvariantelor SARS-CoV-2 ce au dus la creșterea ratei de infectare, acesta este statul european care reintroduce măsuri anti-Covid. Pentru că este una dintre destinațiile preferate de vacanță pentru români, iată ce trebuie să știi.

Care este statul european care se pregătește să reintroducă măsuri anti-Covid

S-a spus că pandemia s-a sfârșit, însă se pare că impunerea restricțiilor nu este de domeniul trecutului. În contextul apariției unor subvariante ce au dus la creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, autoritățile unui stat european au decis să ia măsuri.

Potrivit unui proiect de lege publicat pe site-ul Atlantico și pe care l-au confirmat și reprezentanți din Ministerul Sănătății, Franța este statul european care reintroduce măsuri anti-Covid. Dacă numărul infectărilor va continua să crească, țara ar putea cere certificate verzi la granițele sale europene, în Corsica și în teritoriile de peste mări.

„Pe 21 iunie, 14.410 pacienți au fost internați din cauza testării pozitive cu Covid-19, dintre care 855 la terapie intensivă, iar săptămâna aceasta avem o creștere cu 12% în rândul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă”, a declarat pentru Delphine Viriot, epidemiolog al agenției de sănătate Santé publique France.

Dacă va fi aplicat noul set de măsuri, pentru a putea intra pe teritoriul Franței, persoanele cu vârsta de peste 12 ani trebuie să prezinte o dovadă a vaccinării, a unui test negativ PCR negativ, recent efectuat, sau dovadă a trecerii prin boală.

„Guvernul vrea să înființeze un comitet pentru monitorizarea și anticiparea riscurilor pentru sănătate, care să fie integrat în Ministerul Sănătății și Ministerul Cercetării și să ofere recomandări în mod direct Adunării Naționale și Senatului.”

Parlamentul European a votat: Valabilitatea certificatului verde, prelungita
Parlamentul European a votat: Valabilitatea certificatului verde, prelungita

„Virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”

Proiectul, susțin reprezentanții autorităților sanitare, va permite Franței să „rămână vigilentă în fața potențialei reveniri a virusului Covid-19” în urma încheierii stării de urgență de pe 31 iulie.

„Ceea ce contează este să ne asigurăm că suntem capabili să intervenim la nevoie, prin instalarea unui mecanism de reducere în cazul în care situația evoluează, sau chiar degenerează, după 31 iulie.”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, joi, că se aşteaptă la „niveluri ridicate” ale cazurilor de Covid-19 în această vară în Europa şi a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice în decurs de o lună, relatează AFP.

„Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...