Starea de alertă în România. Ce reguli trebuie să respecte românii în următoarele 30 de zile

Diana Radu 15.08.2020, 09:34
Starea de alertă în România. Ce reguli trebuie să respecte românii în următoarele 30 de zile

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul a votat vineri seară, prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile. Iată ce reguli vor trebui să respecte românii pentru încă o lună!

Starea de alertă în România, prelungită cu 30 de zile. Care sunt noile reguli?

Începând cu data de 16 august, starea de alertă instaurată pe teritoriul României se prelungește pentru încă o lună, potrivit deciziei CNSU. În ceea ce privește noile restricții, Raed Arafat a declarat că nu vor exista noi măsuri, în afară de cele stabilite deja.

„În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricții suplimentare”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban și-a dat acordul și a spus că acesta este primul punct pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Acesta a precizat că tot vineri, hotărâre de Guvern trebuie publicată în Monitorul Oficial.

stare de alerta, restrictii, orban
Starea de alertă în România, prelungită cu 30 de zile. Care sunt noile reguli?

De asemenea, potrivit deciziei CNSU, terasele, cluburile, barurile și altele din județele Argeș, Barașov, Constanța Dâmbovița, Ilofov, Prahiva, Galați și din București, nu își pot începe activitatea mai devreme de ora 06:00 și nu poate depăși ora 24:00. Ultima comandă poate fi luată cel tâziu la ora 23:00.

În plus, operatorii economici care desfășoară aceste activități, adică patronii de localuri, au obligația de a lua măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri de scaune, precum și a oricăroro activități ce presupuni intercațiunea fizică între clienți.

În ceea ce-i privește pe membrii delagațiilor sortive internaționale care participă la competiții sportive organizate la noi în țară, în condițiile legii, aceștia nu mai trebuie să stea în carantină.

Prima stare de alertă s-a instaurat la noi în țară în data de 15 mai, iar aceasta ar fi a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus.