Spitalul de Urgență Galați, pregătiri pentru Valul 4 al pandemiei. Ce aparatură a achiziţionat unitatea medicală

Daniela Alexandru 20.09.2021, 13:33
Spitalul de Urgență Galați, pregătiri pentru Valul 4 al pandemiei. Ce aparatură a achiziţionat unitatea medicală

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 i-a împins pe mai mulți manageri de spitale din România să se asigure că unitățile medicale vor face față mai bine pacienților care vor avea nevoie de internare. Este și cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf Apostol Andrei din Galați, unde au fost cumpărate mai multe aparate de oxigen, dar a fost îmbunătățită și instalația de oxigen a unității medicale.

Câte aparate de oxigen au fost cumpărate

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf Apostol Andrei din Galați au cumpărat nu mai puțin de 24 de aparate de respirație artificială și 24 de sisteme de oxigeno-terapie cu flux înalt, iar banii au venit din bugetul Consiliului Județean Galați.

”Este vorba de 24 de aparate de respirație artificială şi 24 de sisteme de oxigeno-terapie cu flux înalt. Aceste dispozitive medicale pot fi folosite şi în cazul pacienților Covid, care au nevoie de cantități mari de oxigen, uneori chiar şi de 40 de litri pe minut”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noile dispozitive sunt atât pentru bolnavii Covid, cât și pentru cei non-Covid și vor fi montate în secțiile de Anestezie – Terapie Intensivă ale spitalului gălățean.

Spitalul de Urgenta Galati, pregatiri pentru Valul 4 al pandemiei. Ce aparatura a achizitionat unitatea medicala
Cadre medicale echipate

Încă o instalație pentru oxigen

În plus, investiția nu se oprește aici. Acum spitalul are și o a doua instalație care produce oxigen.

”De asemenea, pentru secția de ATI a fost montată deja o rețea nouă de oxigen, care deservește doar secția de Terapie Intensivă, inclusiv zona COVID. Astfel, la Spitalul Județean funcționează în acest moment două instalații pentru asigurarea necesarului de oxigen.

Una pentru secția de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secția COVID de la etajul I şi blocul operator. Valoarea celor două investiții este de 4,3 milioane de lei aproximativ, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați”, a adăugat Costel Fotea.

Investițiile au costat peste 4 milioane de lei, însă acum pacienții care ajung să aibă nevoie de oxigen au la dispoziție aparate noi și performante.

Urmăriți Impact.ro și pe