Scene înfiorătoare la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Un călugăr a fost atacat de o ursoaică în timp ce se afla la cules de ciuperci

Elena Avramescu 14.07.2021, 10:28
Scene înfiorătoare la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Un călugăr a fost atacat de o ursoaică în timp ce se afla la cules de ciuperci

Un călugăr a fost atacat de o ursoaică. Călugărul de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în vârstă de 34 de ani, se afla în pădurea din apropierea mănăstirii, iar la un moment dat a găsit un pui de urs și a început să se joace cu el. Nu a trecut mult timp până când a fost atacat de mama acestuia. Din fericire, călugărul a reușit să scape din ghearele ursului, însă a ajuns la spital cu mai multe plăgi mușcate în zona feselor.

Un călugăr a fost atacat de o ursoaică

Incidentul nefericit s-a petrecut luni, 12 iulie 2021, în jurul ore 19:30. Se pare că bărbatul de 34 de ani a plecat de la mănăstire în pădurea din apropiere pentru a culege câteva ciuperci. După ce a mers puțin prin pădure, călugărul a dat peste un pui de urs, s-a uitat în jur să vadă dacă ursoaica este prin apropiere și a decis să se apropie de acesta.

Astfel că după ce s-a jucat puțin cu puiul de urs, de nicăieri a apărut ursoaica și l-a atacat imediat pe bărbat. Printr-o minune acesta a reușit să scape cu viață și să fugă. Acesta a reușit să ajungă la mănăstire și a sunat la 112, iar în scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj medical. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a primit îngrijiri medicale.

12 interventii ale jandarmilor din Harghita
Calugar atacat de o ursoaica

În cursul zilei de 13 iulie 2021, la ora 13:00, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost transportat de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc la Spitalul de Boli Infecțioase. Acesta a fost atacat de urs în pădure și a suferit mai multe plăgi mușcate în zona craniană și a feselor. Plăgile au fost tratate local, la spitalul de acolo, iar la noi s-a prezentat pentru a i se administra serul antirabic. Împreună cu echipa de medici chirurgi plasticieni i-am făcut o reevaluare, toaletare și pansare a plăgilor, rezultate din mușcăturile ursului, a spus dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Atunci când s-a aflat că un bărbat a fost mușcat de urs în zona Sucevei, singurul spital unde acesta putea fi transferat pentru a i se administra serul antirabic a fost Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a ajuns, ieri după-amiază, la Spitalul de Boli Infecțioase, iar imediat după i-a fost administrat antirabicul. În aceste momente acesta este stabil.

Pacientul în vârstă de 34 de ani a ajuns la noi, la Spitalul de Boli Infecțioase, deoarece suntem singurul centru de antirabic din toată zona Moldovei! Normal, toate spitalele, dar în special spitalele județene, ar trebui să dețină acest ser antirabic. Chiar dacă serul este foarte scump, în fiecare spital ar trebui să existe, pentru că este foarte important. Când s-a dat apelul, noi am fost singurul spital din Moldova care avea antirabic. Imediat ce a ajuns la noi, i-am administrat serul. Pacientul este bine, stabil și se recuperează. Spitalul de Boli Infecțioase este centru de excelență antirabic, a mai spus dr. Florin Roșu.

Urmăriți Impact.ro și pe