Soţul Dianei Șoșoacă a ajuns în fața judecătorilor. E vorba de bani, s-a aflat tot

Iancu Andreea 18.12.2021, 15:53

Soțul Dianei Șoșoacă și senatoarea sunt protagoniștii unui scandal incredibil, cu jurnaliștii italieni. Cu toate acestea, Silvestru Șoșoacă nu este la primul contact cu justiția. Înainte de acuzațiile de ultraj și de controlul judiciar în conflictul cu jurnaliștii din Italia, care aduc acuzații de sechestrare din partea soților Șoșoacă, partenerul de viață al deputatei s-a aflat în fața judecătorilor din pricina unei sume de bani.

Motivul pentru care soțul Dianei Șoșoacă a ajuns în fața judecătorilor

Silvestru Șoșoacă nu se află la primul conflict în instanță, în cazul scandalului cu jurnaliștii italieni, care ține prima pagină a publicațiilor. Însă, înainte de aceste evenimente, soțul Dianei Șoșoacă a fost dat în judecată de compania la care a lucrat, reprezentanții firmei lansând acuzații dure la adresa bărbatului. Acesta ar fi obținut fără drept bani pentru câteva zile de concediu, dar și o primă de vacanță.

Totuși, în timpul procesului de judecată, partenerul senatoarei a demonstrat că și el a primit bani de la firma care l-a chemat în judecată. Magistrații au făcut totuși o descoperire uluitoare. Cele două părți se confruntau în justiție pentru suma de 86 de lei. Decizia a fost stabilită ca definitivă, după ce recent, Curtea de Apel Pitești a respins apelul făcut de compania Oltchim.

Admite acţiunea. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 978 lei reprezentând contravaloarea concediului de odihnă, a primei de vacanţă, încasată necuvenit, în anul 2018, pentru perioada nelucrată, a contribuţiilor, precum si contravaloarea echipamentului de lucru si protecţie. Admite in parte, cererea reconvenţională. Obligă reclamantul la plata către pârât a sumei de 1064 lei reprezentând sumă înscrisă în tabelul definitiv al creanţelor, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie si dobânda legală, începând cu data scadenţei si până la data plăţii efective.

Dispune compensarea obligaţiilor părţilor, urmând ca reclamanta să achite diferenţa cuvenit pârâtului reclamant, în urma actualizării sumei de 1064 lei. Cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la sediul Tribunalului Vâlcea, a fost decizia instanței.

Soțul Dianei Șoșoacă, în fața judecătorilor
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă

Silvestru Șoșoacă, acuzat de ultraj în scandalul cu jurnaliștii italieni

Recent, familia Șoșoacă a devenit parte a unui scandal cu ecouri la nivel internațional, după ce o echipă ce jurnaliști din Italia a lansat acuzații grave la adresa celor doi soți. Silvestru Șoșoacă a ajuns din nou în fața magistraților, aceștia din urmă punându-l inclusiv sub control judiciar. În dosarul în care se află citat, partenerul senatoarei este acuzat ultraj, jurnaliștii italieni susținând că ar fi fost sechestrați de cei doi parteneri.

În temeiul art. 213 alin. (1) și (2) C.pr.pen. rap. la art. 211 C.pr.pen., respinge ca nefondată plângerea formulată de către inculpatul ȘOȘOACĂ DUMITRU SILVESTRU, ….., împotriva Ordonanței de instituire a controlului judiciar nr. 10711/P/2021 din data de 13.12.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...