Ambasada Italiei la București, despre ce se întâmplă cu Diana Șoșoacă după scandalul cu jurnalista italiană. Veştile nu sunt bune pentru avocată

Ana Anitoiu 17.12.2021, 12:49
Ambasada Italiei la București, despre ce se întâmplă cu Diana Șoșoacă după scandalul cu jurnalista italiană. Veştile nu sunt bune pentru avocată

Ambasada Italiei la București a transmis un mesaj în urma scandalului ce a avut loc între Diana Șoșoacă și jurnalista italiană de la televiziunea Rai Uno. Avocata devenită senatoare și soțul ei au fost acuzați de reporter de sechestrare și agresiune la întâlnirea pe care au avut-o cu scopul filmării unui interviu.

Ce a povestit jurnalista italiană despre scandalul cu Diana Șoșoacă și soțul ei

Jurnalista italiană Lucia Goracci a făcut o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă. Ea a susținut că a fost sechestrată de senatoare, care ar fi fost deranjată de unele întrebări referitoare la pandemia de coronavirus, și că soțul acesteia, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână.

„Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie. După acel moment, doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă.

(Echipa de la Rai Uno, n.r.) a ieşit în hol, dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa zicând că nu ieşim nicăieri. A spus ulterior soţului să sune la poliţie, după ce a început să ţipe, apoi un alt bărbat a intrat în casă”, se arată în plângerea citată de antena3.ro.

Ambasada Italiei la Bucuresti, despre ce se intampla cu Diana Sosoaca dupa scandalul cu jurnalista italiana
Diana Sosoaca. Inquam Photos/ George Calin

Ambasada Italiei în România, despre scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnalistă

În urma acestui incident dintre Diana Șoșoacă și echipa de televiziune de la Rai Uno, Ambasada Italiei în România a transmis că a apreciat declarațiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituțional.

„Ambasada Italiei în România exprimă aprecierea sa faţă de declaraţiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituţional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalistă şi echipa de televiziune şi de apărare a rolului ziariştilor şi a libertăţii de informare.

Ambasada ia act de anchetele în curs şi este încrezătoare în implicarea instituţiilor române pentru a face lumină asupra celor întâmplate,” a transmis reprezentanța diplomatică a Italiei în România.

Senatoarea a spus o variantă complet diferită a incidentului. Diana Șoșoacă a povestit altfel scandalul ce a avut loc. În urma acestui episod, luni, 13 decembrie, soțul ei a fost audiat pentru ultraj la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Bărbatul a fost acuzat că a lovit un polițist și a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Vezi și ce a spus George Simion în apărarea Dianei Șoșoacă, după o declarație a lui Klaus Iohannis!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...