Soția lui Volodimir Zelenski dezvăluie „greșeala fatală” a lui Putin. Ce spune despre relația cu liderul de la Kiev în timpul invaziei

Beatrice Dumitru 11.04.2022, 16:43
Soția lui Volodimir Zelenski dezvăluie „greșeala fatală” a lui Putin. Ce spune despre relația cu liderul de la Kiev în timpul invaziei

Soția lui Volodimir Zelenski a dezvăluit ceea ce ea consideră a fi „greșeala fatală” pe care Vladimir Putin a făcut-o atunci când a decis să invadeze Ucraina, dar a vorbit și despre cum decurge viața familiei președintelui ucrainean în timpul invaziei ruse. Cuplul prezidențial al Ucrainei are doi copii, o fiică în vârstă de 18 an și un fiu, în vârstă de 9 ani.

Suntem mai întâi ucraineni, apoi orice altceva”

Era între patru și cinci dimineața, iar soțul mei își îmbrăca costumul, ultima dată când a purtat o astfel de ținută formală înainte de a trece la îmbrăcăminte militară, după invadarea Ucrainei. „A început”, a fost tot ce a spus, a povestit Olena Zelenska pentru revista Vogue și citată de Sky News. I-a cerut să adune „lucrurile esențiale și documente” și a părăsit casa.

Soția lui Volodimir Zelenski a mai spus că președintele rus a făcut o greșeală atunci când a crezut că invazia i-ar putea dezbina pe ucraineni și i-ar determina să se întoarcă împotriva conducătorilor de la Kiev.

Soția lui Volodimir Zelenski dezvăluie „greșeala fatală” a lui Putin. Ce spune despre relația cu liderul de la Kiev în timpul invaziei
Olena Zelenska, despre războiul din Ucraina.

A vrut să ne despartă, să ne spulbere, să provoace confruntare internă, dar cu ucrainenii nu se poate face asta. Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați, violați sau uciși. Și aceasta este probabil greșeala fatală a tiranului care ne-a atacat. Cu toții suntem mai întâi ucraineni, apoi orice altceva”, a declarat aceasta.

Olena Zelenska, despre relația cu soțul său

Olena Zelenska a afirmat că Rusia și-a încălcat angajamentul de a viza numai locuri militare încă din prima zi a invaziei, iar până în a treia zi de război, un copil se născuse într-un adăpost anti-bombă.

După aceea, mii de femei au fost nevoite să nască în adăposturi anti-bombă, pentru că am văzut ce se poate întâmpla cu maternități precum cea din Mariupol, pe care rușii au bombardat-o”, a mai spus Olena Zelenska.

Există „zeci de mii de femei cu copii” în „ruinele din Mariupol”, a adăugat aceasta, descriind orașul-port drept „durerea noastră cumplită”. Și războiul a trezit „cele mai profunde sentimente patriotice în copiii noștri”, a spus ea.

Olena Zelenska a dezvăluit cum decurge relația cu soțul său de când a început războiul. Atât ea, cât și copiii vorbesc cu el „numai la telefon”.

A fost nevoie să am grijă de copii, de stările lor emoționale. Așa că am încercat să fiu optimistă, zâmbitoare, energică. Nu este nevoie să le explic nimic copiilor. Ei văd totul, la fel ca fiecare copil din Ucraina. Cu siguranță, nu este ceva ce copiii ar trebui să vadă, dar copiii sunt foarte onești și sinceri. Nu le poți ascunde nimic. Am discutat totul cu fiica și fiul meu. Am încercat să răspund la întrebările lor„, a mai spus soția președintelui.

Întrebată de ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra de atacurile Rusiei, ea a reiterat solicitarea soțului ei pentru o zonă interzisă de zbor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...